Crystal Marbles

Balen dat je baas al het geld verdient?

Bij je eerste baan had je er waarschijnlijk nog geen last van; blij dat je nieuwe dingen kon leren en bovendien een vast salaris. Verderop in je carrière kom je er misschien achter dat je eigenlijk net zo veel - of wellicht meer - verstand van zaken hebt als je baas. Grote kans dat deze meer verdient dan jij. Soms zelfs onrechtvaardig veel meer..

Wrok en wrevel zijn niet goed voor je

Het vrijwillig omdraaien van de rollen komt zelden voor. Oftewel, de situatie dat je meer weet en minder verdient dan je baas zal in de voorzienbare toekomst nog wel even zo blijven. Uiteraard kun je hier allerlei rechtvaardigingen voor verzinnen: 

  • Je baas heeft het bedrijf opgericht.
  • Je baas is ouder.
  • Je baas heeft meer ervaring.
  • Je baas loopt meer risico.
  • Je baas kan minder vrij omgaan met collega’s.

Maar soms blijft het steken dat je manager of leidinggevende (veel) meer verdient dan jij. Over de jaren kan dit resulteren in wrok en wrevel. Het zijn gevaarlijke gevoelens die je sluipenderwijs bitter kunnen maken.

Niemand gaat het voor je veranderen

Tijd om zelf in actie te komen dus. Afhankelijk van je financiële situatie zijn er verschillende mogelijkheden (waarschijnlijk meer dan je denkt). 

Ten eerste kun je overwegen om als freelancer aan de slag te gaan. Wellicht zijn er andere partijen op de markt die jouw kennis en kunde in je branche beter waarderen dan je huidige werkgever. Dit is ook iets wat je soms een tijdje kunt ‘uitproberen’ naast een bestaande baan.

Daarnaast is er natuurlijk de mogelijkheid om zelf een bedrijf op te richten. Zeker wanneer je met echt vernieuwende ideeën rondloopt, kun je hier helemaal je ei in kwijt. Natuurlijk is dit wel een stuk risicovoller dan een vaste baan en bovendien vergt het opzetten van een eigen winstgevend bedrijf vaak een behoorlijk vermogen. 

Tot slot heb je de mogelijkheid om als franchise-ondernemer aan de slag te gaan. Een slimme tussenvorm van ondernemen waarbij je gebruikmaakt van de marketing en het concept van een franchisegever, maar zelf de vrijheid hebt om een succes van je onderneming te maken. Banken zullen ook eerder geneigd zijn om een lening te verstrekken aan een bewezen concept dan aan een volkomen nieuw idee. 

Alle drie de bovenstaande opties geven je de gelegenheid om zélf het grote geld te gaan verdienen. 

Maar pas op: eigen baas zijn heeft niet alleen maar voordelen.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis