Registreren

Slimmer omgaan met korting.. zo doe je dat

Hier is een dilemma waar elke ondernemer mee worstelt: hoe geef je slim korting zonder jezelf al te veel in de vingers te snijden?
Gelukkig is er op dit gebied verschrikkelijk veel onderzoek gedaan. Je kunt de best practices van anderen dus prima zelf uitproberen. In dit artikel lees je voor slechts € 7,99 (normaal € 15!) de beste pricing technieken. Of nee.. weet je wat. Deze keer is het helemaal gratis ;)

Heb je een webshop? Dan is dit inmiddels de standaard geworden in Nederland. Zonder gratis verzending loop je het risico dat bezoekers snel naar grotere concurrenten zoals Bol.com zullen overstappen.

Nu zijn verzendkosten van 4,95 natuurlijk een flinke kluif als je een product van 15 euro verstuurt. Daarom kun je bezoekers ‘belonen’ als ze voor een hoger bestelbedrag kiezen. Bijvoorbeeld door gratis verzending vanaf 50 euro aan te bieden.

Cadeautje in plaats van korting
Korting
geven doet pijn. Voor elke cent die je klant minder betaalt, draai jij minder omzet. In plaats daarvan kun je ook een extraatje bieden aan klanten die bij je kopen. Bijvoorbeeld een ‘cadeautje’.

Denk eens aan de restvoorraad van een product dat al tijden op de plank ligt. Door deze weg te geven bij een bepaalde aankoop raak je van je voorraad (en opslagkosten) af, terwijl de gepercipieerde korting (met gratis een … ter waarde van 14,95!) veel hoger is dan je werkelijke inkoopkosten (bijvoorbeeld maar 5 euro).

Pas op met voorspelbare kortingen
Kledingwinkels hebben elke zomer en winter een sale. Maar mode wisselt dan ook snel van collecties. Bij andere soorten winkels is het niet heel slim om op vaste momenten acties te houden. Je loopt dat namelijk het risico dat klanten op je kortingsperiodes gaan wachten.

Koppelverkoop en bijverkoop
Klassiekers in kortingsland zijn natuurlijk de koppelverkoop en bijverkoop. Ze werken als volgt:

Koppelverkoop - Als je nu deze waterdichte spray koopt bij je nieuwe schoenen kosten ze samen maar 75 euro in plaats van 85 euro.

Bijverkoop - Als je nu dit uitgebreidere abonnement neemt, krijg je (alleen vandaag geldig) 25% korting in plaats van slechts 10%.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis