Crystal Marbles

Wat kun je als franchisenemer van een franchisegever verwachten?

Als franchisenemer kies je voor een bewezen concept. In ruil daarvoor draag je een deel van je winst af. Maar er zijn nog meer zaken die je als franchisenemer van je franchisegever mag verwachten. We hebben de belangrijkste in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Hulp bij het vinden van een locatie

Soms neem je een draaiende franchisevestiging over van een andere ondernemer. Het kan ook zijn dat je een nieuwe locatie opent. In dat geval zal een goede franchisegever je hier uitgebreid over adviseren. Hoe belangrijk is de nabijheid van OV of parkeergelegenheid? Welk soort klanten ga je in een bepaalde wijk aantrekken? De franchisegever kan hierbij putten uit de eerdere ervaringen van andere franchisenemers.

Inrichting van je winkel

Een goede inrichting van een winkel zorgt ervoor dat je klanten alle producten eenvoudig kunnen vinden en bovendien worden verleid tot het doen van meerdere aankopen. Een franchisegever moet je in ieder geval ideeën aandragen over de ideale inrichting van je winkel. Soms komt de franchisegever ook nog langs voor een on-site review.

Training & handboek

De meeste franchisers bieden een uitgebreid trainingsprogramma voor hun kersverse franchisenemers. Onder andere aan bod komen het ondernemerschap, de sector waarin je opereert, welke producten je verkoopt en hoe je dit succesvol doet, en informatie over concurrenten. Ook krijgt elke franchisenemer in de regel een handboek mee waarin alle aspecten nog eens overzichtelijk staan uitgelegd.

 

Het grootste deel van je marketing

Sluit je je aan bij een landelijke of zelfs internationale franchiseketen? Dan kun je ervanuit gaan dat er op marketinggebied al behoorlijk wat is geregeld. Behalve reclamecampagnes op internet, radio en tv, krijg je ook beschikking over lokale promotiematerialen en foldertjes. Dat betekent overigens niet dat je als lokale franchisenemer niet meer aan marketing hoeft te doen. Meer daarover lees je in het artikel ‘Waarom je als franchisenemer zelf ook aan marketing moet doen’.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis