Crystal Marbles

Kijktip: Waffle Street

Van krantenjongen tot miljonair; die verhalen ken je waarschijnlijk wel uit Amerika. Maar het kan natuurlijk net zo goed andersom gaan. Een bijzonder voorbeeld is dat van Amerikaan James Adams. Hij werkte als succesvolle hedgefondsmanager toen de financiële crisis in alle hevigheid losbarstte. In plaats van promotie te krijgen, belandde hij op straat.

Geweigerd bij McDonald’s
James was vastbesloten om snel weer een nieuwe baan te vinden. Dat ging alleen niet zo makkelijk. Zo ongeveer iedereen was in die periode op zoek. Hij ‘verlaagde’ zich tot alle mogelijke soorten baantjes, maar zelfs bij McDonald’s werd hij niet aangenomen. Uiteindelijk kan hij terecht als ober bij een wafel-eethuis. Vieze tafels schoonmaken, worden afgesnauwd, het is voor Adams een flink lesje in nederigheid.
Oh.. en het salaris? Nog geen drie dollar per uur (plus fooi).

Iets nuttigs doen met je leven
Zijn vriendin kijkt hem aanvankelijk meelijwekkend aan als James bij het fastfoodrestaurant begint, maar zelf krijgt hij steeds meer plezier in zijn werk. Zijn nieuwe baan geeft hem namelijk iets wat hij bij zijn oude werk niet had. Waar hij als hedgefondsmanager min of meer mensen oplichtte, maakt hij ze nu blij met een versgebakken wafel. Daarnaast gaat hij ook zijn collega’s waarderen, in het bijzonder chef Edward.

Investeren in een franchise
James geniet zo van zijn nieuwe werk dat hij besluit om een eigen franchise van de wafelketen te openen. Dat gaat niet zonder slag of stoot: hij moet er minimaal duizend uur werken en bovendien zijn huis verkopen om de franchisefee te kunnen betalen. Is dat het allemaal waard? Ik kan het je hier vertellen, maar misschien is het leuker om de Hollywood-film die gemaakt is van James zijn verhaal te bekijken: Waffle Street.

Waffle Street het kijken waard?
Check hier de trailer!

Het is misschien geen oscarwinnende productie, maar Waffle Street is een vermakelijke, lichte komedie over onderuit gaan en toch weer opkrabbelen. De film is in Nederland onder andere via Netflix te zien.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis