Crystal Marbles

5 signalen dat je klaar bent voor jouw eigen bedrijf

Wat is het goede moment om mijn eigen bedrijf te starten? Dit is de vraag die veel ondernemers-in-de-dop zichzelf stellen. Wil jij als ondernemer en franchiser succes hebben? Dan moet je er 100 procent voor gaan, zonder twijfels. Dit zijn de signalen waardoor je weet wanneer het jouw moment is.

#1 Niet gelukkig in je baan
In elke baan heb je wel eens goede en slechte dagen. Maar wanneer je voelt dat jouw baan je geen voldoening meer geeft, is het een uitstekend moment om serieus na te denken over jouw eigen franchise.

Meestal voel jij je zo omdat je niet datgene doet wat je écht wilt doen. Bijvoorbeeld omdat je niet de baas bent of je eigen agenda. Als jij niet kan wachten om je eigen plan te volgen, dan is dit jouw ondernemersmoment.

#2 Jij kent de risico’s
Veel mensen dromen over hun eigen bedrijf, maar lang niet iedereen doet serieus het onderzoek. Alleen wanneer je de risico’s goed begrijpt, naast alle voordelen, ben je er klaar voor. Van sommige dingen ben jij je misschien al bewust en van andere nog niet. Praat daarom met meerdere ondernemers, zeker met diegenen die niet direct succes hadden.

#3 Jouw idee wacht niet
Liever een idee waar je veel passie bij voelt maar nog niet alle details van kent, dan een idee dat minder jouw interesse heeft maar waar je meer mee verdient. Waarom? De succesvolste ondernemers hebben passie voor hun idee. Zonder passie geef je niet die 200 procent die nodig is om jouw bedrijf te doen bloeien. Voel jij die? Wacht dan niet en start met jouw bedrijf.

#4 Steun
Ondernemen is hard werken. Daarom wil jij steun uit je omgeving. Heb je een partner en/of kinderen dan is die steun extra belangrijk. Soms betekent het dat jouw partner extra werkt om meer inkomen binnen te brengen. Je familie en vrienden helpen je door de moeilijke tijden en vieren samen jouw overwinningen.

#5 Jij weet wat je wilt
Het moment voor kritische zelfreflectie is daar. Kijk goed naar jouw redenen om ondernemer te worden. Baseer jij die op ideeën over hoe geweldig ondernemerschap is? Of komen ze voort uit wat jij oprecht wilt in jouw leven? Alleen jij weet hier het antwoord op. Vertrouw op jezelf.
Ben je klaar voor het ondernemerschap en spreekt franchising je aan? Neem dan nu contact met ons op. We helpen je graag verder.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis