Registreren

5 hardnekkige mythes over een passief inkomen

Waarom zou je je tijd voor geld inruilen? Is het niet veel slimmer om je geld voor je te laten werken. Lekker op het strand liggen terwijl jouw AirBnB, aandelenpakket of online cursus vanzelf meer geld verdient. Zo simpel als sommige goeroes het doen voorkomen, is passief inkomen verzamelen natuurlijk niet. In dit artikel lees je de belangrijkste mythes over het genereren van een automatische geldstroom.

#1 Je hebt een geniaal idee nodig voor een passief inkomen
Het mooiste zijn natuurlijk de verhalen over fantastische start-ups of geniale uitvindingen. Maar vaak is passief inkomen niet meer dan je geld beleggen in een fonds met weliswaar een laag rendement, maar ook een laag risico. Al vanaf 1000 euro kun je prima beginnen met beleggen.

#2 Eén goed idee en je bent binnen
Mocht je wel dat geniale idee hebben, bijvoorbeeld in de vorm van een goed bezochte website of een veel besteld product, dan wil dat nog niet zeggen dat je op je lauweren kunt rusten. Ook al verdien je er nu bijvoorbeeld 4000 euro per maand mee, over een jaar of een paar jaar komt er misschien iemand anders om de hoek kijken die een nog beter idee heeft waardoor je inkomstenstroom opdroogt.

#3 Met vastgoed zit je altijd goed
Dat veel babyboomers geluk hebben gehad met de stijgende huizenprijzen van de afgelopen dertig, veertig jaar wil natuurlijk nog niet zeggen dat je met een investering in vastgoed altijd goed zit.
Los van huizenprijzen die kunnen dalen heb je ook te maken met een veranderend politiek klimaat. Wat bijvoorbeeld als je een huis koopt om te verhuren via AirBnB en de verhuur vervolgens aan banden wordt gelegd? Of wat als je wanbetalende huurder het huis niet meer uitgaat?

#4 Je hebt kapitalen nodig voor een passief inkomen
Ja, het is makkelijker om met geld te beginnen. Maar nee, het is niet essentieel. Met voldoende tijd en een goed idee kun je bijvoorbeeld een succesvolle nicheblog opzetten (hosting kost vaak maar een paar euro per maand) waarmee je geld verdient aan advertenties.

#5 In een weekendje geregeld
Tot slot nog een waarschuwing: op bol.com of in de boekwinkel ga je ongetwijfeld boeken tegenkomen van goeroes die beloven dat je na een weekend al kunt beginnen met het vergaren van een passief inkomen. Dat is misschien waar voor een paar hypertalenten, maar voor de meeste mensen duurt het toch echt wel iets langer.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis