BAILINE

3 Redenen om te starten met een franchise

Ben je geïnteresseerd in het starten van een franchise? Dan is het slim er zoveel mogelijk over te leren, toch? Grote kans dat je daarom dit artikel leest. En we zullen je niet teleurstellen, want we geven je drie redenen om een franchise te starten. 

Deze redenen kunnen je helpen de juiste keuze te maken. Ben je er grotendeels al van overtuigd dat je een franchise wilt starten? Dan helpen deze redenen je om je overtuiging te versterken. Lees daarom snel verder en ontdek de drie belangrijkste redenen.

1.  Je wilt meer controle hebben

We komen vaak mensen tegen die een franchise starten om zo meer controle over hun eigen leven te hebben. Sommigen hebben hun baan verloren, anderen zijn klaar voor de volgende stap in hun carrière. 

Want wanneer je in loondienst bent, heb je weinig te zeggen. Je baas heeft de touwtjes in handen. Je baas bepaalt je salaris, je uren en beslist of je in aanmerking komt voor promotie.

Wil je daar zelf meer controle over hebben, dan is het starten van een franchise een ideale oplossing.

2. Je wilt een bewezen bedrijfsopzet volgen

Het is fijn om keuzes te hebben. En als het gaat om eigen baas zijn, dan heb je verschillende opties. Zo kun je: 

  • je eigen bedrijf starten;
  • een bestaand bedrijf kopen;
  • een franchise starten.

 Iedere optie heeft voor- en nadelen. Daar zul je zelf een keuze uit moeten maken. Het grote voordeel van een franchise is het feit dat je een bewezen bedrijfsopzet in handen hebt. 

Je hoeft zelf niet het wiel uit te vinden. Vaak krijg je een uitgebreide, formele training, zodat je het maximale uit je franchise kunt halen.

3. Je wilt vermogen opbouwen 

Het doel van iedere franchise is om zoveel mogelijk vermogen op te bouwen. Dat gaat in de meeste gevallen niet over één nacht ijs. Vaak duurt het enkele jaren om een vermogen op te bouwen.

Wanneer je een franchise bezit, doe je dat voor de lange termijn. De meeste franchise-overeenkomsten die je aan kunt gaan, gelden voor een periode van tien jaar. Genoeg tijd om een flink vermogen op te bouwen.

Uiteraard ligt het helemaal aan jezelf of je een vermogen opbouwt. Een franchise leiden betekent niet dat je gegarandeerd succesvol bent. Volg daarom de volgende tips: 

  • Kies een winstgevende markt.
  • Stel een solide ondernemingsplan op.
  • Werk met professionals die verstand van franchises hebben.

Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis