Crystal Marbles

Waarom franchiser worden in de foodbranche?

Terwijl het aantal winkels in veel Nederlandse binnensteden nog steeds lijkt te dalen, nemen de broodjeszaken, gemakswinkels, koffiebars en restaurants alleen maar toe. Een mooie kans dus voor wie een franchisevestiging wil beginnen in de foodsector. En er zijn nog meer voordelen. In dit artikel zetten we de belangrijkste op een rij.

Food franchises vind je overal

Erg lang hoef je niet te zoeken als je op zoek bent naar een food franchise. De gemiddelde wijk zit er vol mee. Je denkt wellicht als eerste aan fastfoodrestaurants zoals McDonald’s, Burger King of KFC.

Maar ook bijvoorbeeld bij cateraars, chocoladeverkopers, thee- en koffiespeciaalzaken, biologische winkels, frozen yoghurt outlets en sandwichbezorgers vind je succesvolle franchiseformules (browsen op eigen risico - lekkere trek bijna niet te voorkomen).

Wat je met een food franchise kunt verdienen

Natuurlijk lopen de inkomsten van franchise tot franchise erg uiteen. Aan een snackbar in de middle-of-nowhere verdien je natuurlijk lang niet zo goed als aan een wokrestaurant in de Amsterdamse binnenstad, maar laten we eens naar wat realistische cijfers kijken. Wat zou je dan in een maand met een food franchise kunnen verdienen.

Een dagelijkse omzet van 1200 euro is niet ongewoon. Stel je voor dat je dat 7 dagen per week geld verdient. En je hebt 3 franchiserestaurants.

Dan kom je jaarlijks al snel op een salaris van 140K!

Of nou ja - snel - ondernemen betekent keihard werken, dat geldt net zo goed voor franchisers. Maar wanneer je succesvol bent, pluk je er ook echt zelf de vruchten van en dat is een mooie motivator.

Welke skills moet je hebben voor een food franchise?

Veel ondernemingen in de foodbranche moeten het hebben van impulsaankopen. Een gedegen onderzoek naar de naamsbekendheid van de franchisegever en de mogelijkheden van een locatie zijn dus extreem belangrijk in deze tak van sport. Want hoe aardig je je klanten ook helpt, weinigen zullen er 5 kilometer voor omfietsen.

Lees ook: Hoe belangrijk is een bekend merk?

Daarnaast gelden alle gebruikelijke eisen aan een potentiële franchisenemer. Ben je ondernemend? Heb je doorzettingsvermogen? Bewezen leiderschapskwaliteiten en goed met cijfers?

Overigens is ervaring in de foodsector niet per se noodzakelijk. Meer daarover lees je in een bedrijf beginnen in een onbekende branche.


Reactie


Reacties

  • Irene

    Beetje verkeerd beeld. Van die omzet moeten er nog alle kosten af en de fee voor de franchisegever. En die zijn behoorlijk. Dus wel een beetje heel rooskleurig!

  • Irene

    Beetje verkeerd beeld. Van die omzet moeten er nog alle kosten af en de fee voor de franchisegever. En die zijn behoorlijk. Dus wel een beetje heel rooskleurig!

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis