BAILINE

Levenslessen van.. je hond

Het leven van een ondernemer kan soms voor veel stress zorgen. Iedereen heeft zo zijn eigen manier om daarmee om te gaan. De een gaat op een meditatiecursus, de ander zet het op een drinken, en weer een ander gaat te rade bij.. zijn hond. Wat kun je als zakenvrouw of -man dan leren van je trouwe viervoeter? Stiekem nog best wel veel. We zetten de belangrijkste eigenschappen voor je op een rij.

Overal vrienden maken

Neem je hond mee naar het park en hij maakt binnen de kortste keren nieuwe vrienden. Of het nu om de opgeschoten buurtjongens gaat, een drie keer zo grote soortgenoot of een normaliter chagrijnig opaatje.. door ze kwispelend tegemoet te treden krijgt je viervoeter meestal het voordeel van de twijfel. En zo leer je vanzelf nieuwe mensen kennen, vaak op een positieve manier. Het doet ook wonderen voor je bekendheid in en met de buurt. Als lokale ondernemer kun je natuurlijk van deze instelling leren. Begroet je omgeving met een glimlach en je positiviteit wordt in de regel door de ander beloond.

Niet te lang piekeren

Toegegeven, niet iedereen is van honden, gekwispel of geblaf gediend. Maar dacht je dat Bonzo daar de hele dag over in ging zitten? Nee joh, een minuut later is-ie het alweer vergeten. Dus waarom zou je als ondernemer dan de hele dag gaan piekeren wanneer je een vervelend mailtje hebt gekregen of bijvoorbeeld een negatieve recensie. Natuurlijk moet je niet alle negatieve kanten van het leven zomaar wegwuiven, maar een beetje luchtige instelling kan geen kwaad.

Opstaan vol enthousiasme

Nog zoiets waar honden goed in zijn: met het verkeerde been uit bed stappen is er niet bij. Vol enthousiasme begroeten ze elke nieuwe dag (hoe naar de vorige misschien ook was). Hoe ze dat doen? Aard van het beestje. Maar je kunt er natuurlijk prima een voorbeeld aan nemen. Probeer gewoon elke ochtend aan positieve dingen te denken.

Hartstikke betrouwbaar

En last but zeker not least.. honden zijn (wanneer goed opgevoed) hartstikke betrouwbaar. Ben je goed voor hen, dan zijn ze goed voor jou. Dat principe zou je ook in het zakenleven moeten toepassen. Zorg ervoor dat je een solide betrouwbare reputatie opbouwt, en gaat het je zakelijk voor de wind.

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis