Crystal Marbles

5 geheimen waarmee ondernemers een succesvol bedrijf opbouwen

Waarom nog de fouten maken die succesvolle ondernemers al hebben gemaakt? In dit artikel lees je 5 geheimen waarmee je je eigen bedrijf uitbouwt tot een miljoenenbusiness, of in ieder geval tot een succes.

Mensen doen alleen zaken met je als ze je mogen
De meeste deals worden op de golfclub of in de skybox gedaan. Informele omgevingen. Ondernemers doen namelijk graag zaken met iemand die ze ook persoonlijk mogen. Hoe zorg je daarvoor? Verdiep je in iemands persoonlijkheid. Wat is belangrijk voor hem of haar in het leven? Als je zakenpartner uit een ander land komt, neem dan de moeite om een paar zinnen in die taal te leren en gebruik ze tijdens je meeting.

Bouw een sterke basis voor je investeerders zoekt
Heb je een fantastisch idee? Wacht nog even voordat je het gaat pitchen. Spreek eerst af met potentiële investeerders en vraag specifiek waar zij naar op zoek zijn. Vergelijk dat met je idee en pas het waar nodig aan. Beloof ook niet zomaar om je funding voor een bepaalde datum binnen te hebben als je dat niet waar kan maken. En misschien nog wel het belangrijkste: bouw eerst een sterk bedrijf voor je kapitaal zoekt. Op die manier leer je harde maar belangrijke lessen.

Investeer max. 20% eigen vermogen in een project
Je kunt negen fantastische investeringen doen en met de tiende alles verknallen. Hoe enthousiast je ook bent over een project of bedrijf, steek er nooit té veel kapitaal in. Een goede stelregel is om maximaal twintig procent van je besteedbare vermogen in een idee te stoppen.

Leer verkopen. Zelfs als je het niet leuk vindt.
Hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt. Verkopen leer je door het ouderwets te doen. Bijvoorbeeld over de telefoon. Oefen verschillende verkooptechnieken. Ben je onzeker over je eigen kwaliteiten als goede verkoper? Ga dan op zoek naar een mentor. Uiteindelijk doe je niet alleen jezelf, maar ook je klanten een plezier, een goede verkoper is namelijk meester in het identificeren van andermans problemen.

Loop op tijd weg als het niet meer goed gaat
Een van je vaste zakenpartners zorgde jarenlang voor een betrouwbare stroom inkomsten. Sinds kort heeft hij zijn businessmodel veranderd. In plaats van te verdienen, ben je nu juist bakken met geld aan zijn onderneming kwijt. Weigert hij om zijn beleid te veranderen, wees dan niet bang om weg te lopen. Zelfs als jullie over de tijd een goede band hebben opgebouwd. Zaken blijven uiteindelijk zaken.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis