Crystal Marbles

Ben jij geïnspireerd?  

Als je geïnspireerd bent dan zie je er in ieder geval niet tegenop. Ja logisch natuurlijk. Toch kom je er achter dat je opziet tegen veel dingen. Het rare is dat ik ook op zie tegen dingen waar ik vroeger geïnspireerd door was.  Je hebt er dan geen zin in en kunt de energie er gewoon weg niet voor opbrengen. Je wordt al moe als je er aan denkt. Het rare is dat al die dingen waar jij tegenop ziet voor andere mensen soms een hobby zijn. Ja echt waar. Sommige mensen doen waar jij tegenop ziet. Gewoon voor de lol in hun vrije tijd. Echt waar.

Waarschijnlijk ben je ook opgevoed met het idee dat het leven nu eenmaal niet altijd leuk kan zijn. Je kunt ook niet alles hebben wat je graag wilt. Nee “geluk is maar in beperkte mate te verkrijgen” heb je mee gekregen.

Stel dat het anders zou zijn. Dat je gratis energie krijgt als je dingen leuk vindt. Dat je niet moe wordt als je datgene doet wat je echt het allerleukste vindt. Stel dat dit waar zou zijn?

Meestal vind je dingen niet leuk om twee redenen. De eerste reden is dat de activiteit die je nu moet doen weliswaar winst voor je oplevert in de toekomst, maar je hebt besloten om je dit resultaat in de toekomst niet volledig te kunnen voorstellen en je de energie en vreugde van het resultaat in de toekomst dus nu niet kan ervaren.

De tweede reden is dat je de waarde voor de toekomst van datgene wat je niet leuk vindt om te doen, niet weet. Neem bijvoorbeeld het werken aan een gezonde leefstijl. Je voelt je nu eigenlijk wel prima. Waarom zou ik dan nu sporten en op mijn voeding letten?

Stel dat je het wel zou kunnen voorstellen of weten. Wat zou je dan nu gaan doen? Stapel alle klussen die je nu niet leuk vindt op elkaar. Bekijk ze één voor één. Wat leveren ze op in de toekomst als je ze met heel veel energie zou aanpakken. Hoe ziet de toekomst er dan uit. Stel het je zo levendig mogelijk voor en gebruik al je verbeeldingskracht.

Als er nu klussen tussen zitten die je op geen enkele manier vreugde opleveren in de toekomst stop er dan mee. Haal ze van je bordje en doe ze gewoon niet.

De rest van de klussen passen bij jouw beste versie van jezelf. Stel je voor hoeveel ze kunnen bijdragen aan jouw welzijn voor de toekomst en raak geïnspireerd om schoon schip te maken. Begin vandaag nog en ervaar het geluk van de toekomst vandaag. Elke klus doe je lachend want jij weet waar het je naar toe brengt.

 

Inspiratie nodig?
Wij zijn geïnspireerd om te inspireren!

 

 

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis