Registreren

De mobiele trends voor 2018

We zijn steeds vaker online op mobiele apparaten. Als ondernemer wil je daarom weten hoe je je publiek op hun smartphones kunt bereiken. In dit artikel lees je de belangrijkste mobiele tech trends voor 2018.

Android Instant Apps

Een app installeren kost tijd (downloaden) en geld (dataverbruik). Terwijl je het vaak alleen maar even wilt uitproberen. Daarom heeft Google voor het besturingssysteem Android zogenaamde Instant Apps uitgerold. Hierbij hoef je geen grote bestanden te downloaden, maar kun je direct beginnen met het gebruiken. Dit is een kans voor ondernemers die de drempel willen verlagen om hun app (bijv. voor webshop) te gebruiken.

Omzet uit apps stijgt tot 70 miljard euro

Apps zijn ook in 2018 booming business. Naar voorspelling wordt er met mobiele apps komend jaar maar liefst 70 miljard (!) euro verdiend. Dat zijn overigens niet alleen inkomsten uit de verkoop van betaalde apps, maar ook uit producten en diensten die via een app worden verkocht.

Kleine bedrijven gaan apps ontwikkelen

Een (instant web) app ontwikkelen is ook veel toegankelijker geworden dan voorheen. Volgens voorspellingen zullen in 2018 maar liefst 50% van de kleinere bedrijven in de Verenigde Staten een eigen app aanbieden. Nederlandse ondernemers zijn over het algemeen iets conservatiever, maar ook hier is de opwaartse trend duidelijk.

Augmented Reality

De hype rondom Pokémon Go bewees vorig jaar al dat Augmented Reality (AR) klaar is voor het grote publiek. Maar niet alleen in het gaming-domein maken ontwikkelaars er gretig gebruik van. Ook als eigenaar van een webshop kun je er veel aan hebben. IKEA maakt het bijvoorbeeld al enige tijd mogelijk om met AR te bekijken hoe je nieuwe bank in je woonkamer zou staan. Dezelfde functionaliteit kun je natuurlijk op veel meer commerciële initiatieven toepassen.

Video belangrijker

Consumenten kijken graag video op hun smartphone. Facebook haakt daar op in. Er komen meer videofunctionaliteiten op het platform. Ook moedigt Facebook ondernemers aan om hun video’s direct op het sociale medium te plaatsen. Deze krijgen meer views dan verwijzingen naar YouTube.

De advertentie-inkomsten voor mobiele video stijgen in 2018 naar verwachting met 50%. Ondernemers die hier slim op in weten te haken met uitlegfilmpjes en productdemonstraties weten mee te profiteren. Een partij die het goed doet in Nederland is CoolBlue.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis