Registreren

Een franchise runnen is als een kind opvoeden

Sommigen kunnen er wellicht beter niet aan beginnen. Anderen putten er veel voldoening en geluk uit. Ergens kun je een eigen franchisevestiging runnen wel vergelijken met het opvoeden van een kind. In dit artikel bespreken we de vier opvallendste gelijkenissen.

Je doet het niet voor even

Vroeger was het leven voor veel Nederlanders overzichtelijk. Dezelfde baan, vereniging, woonplaats en vaste vakantiestek in Frankrijk. Nu gaan we vaak jobhoppend, verhuizend en uitproberend door het leven. Daar is niets mis mee, maar je kunt dezelfde filosofie niet toepassen op het krijgen van kinderen. Daar kies je bewust voor en zit je levenslang aan vast. Ook een franchiseonderneming openen is een ingrijpende beslissing waar je goed over na moet denken. Is dit echt waar je de komende tien, twintig of dertig jaar verantwoordelijk voor wilt zijn?

Het gaat in fases

Wanneer je er middenin zit lijkt de ‘NEE!’ of de ‘Waarom?’-fase eindeloos te duren. Maar wie al wat oudere kinderen heeft, weet dat het allemaal fases zijn. Zo is het ook met een franchisevestiging openen. Aan het begin is het aanpoten en veel fouten maken (en er vooral van leren!), later ga je natuurlijk ook de vruchten plukken.

Bloed, zweet en tranen

Soms zijn er momenten dat je er even helemaal doorheen zit. Je hebt het vliegtuigje en brandweerauto al geprobeerd, maar toch wil je kleine zijn hapje nog niet van de lepel eten. Een kind opvoeden is hard werken. Net zoals je eigen bedrijf runnen. Lange avonden en soms zelfs nachten zul je je met weinig glamoureuze zaken bezighouden zoals administratie en inventaris. Soms vraag je jezelf af waarom.

Het gaat ook om de reis, niet alleen de bestemming

Als je je kleine dochtertje met een magisch drankje in een keer zou kunnen omtoveren tot een succesvolle volwassen vrouw, zou je dat dan doen? De meeste ouders moeten er niet aan denken. Je wilt je kind zien opgroeien, bijzondere momenten samen delen, hoe moeilijk het soms ook is. Ook bij een franchisebedrijf is dat zo. Een echte ondernemer wil het zien groeien, zelf meemaken, en niet alleen de tent runnen als-ie al draait.

 


Reactie


Reacties

  • Heinz-Willi Wyes

    Wat een mooi verhaal... en doeltreffend ook nog. Je wilt je kindje zien groeien, zij het een meisje, een jongen of je bedrijf. Iedereen die daaraan meedoet heeft sterkte nodig en doorhoudingsvermogen. Maar je kunt samen ook zo veel geluk beleven. Wat is er mooiers in het leven als je kindje op zekere dag volwassen is? Als hij of zij zelfstandig de pad op gaat, en als je je nu volwassen bedrijf aan een goede opvolger kunt doorgeven?

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis