Crystal Marbles

Zo kom je van je franchise keuzestress af

Met meer dan 800 franchiseformules om uit te kiezen, is het niet verwonderlijk dat veel aanstaande ondernemers flink last hebben van keuzestress. De een heeft een betere locatie, de ander weer een leuker concept, waar moet je nu voor kiezen? In dit artikel lees je wat je kunt doen bij keuzestress.. maar eerst, waar komt het eigenlijk vandaan?

Redenen waarom je niet goed kunt kiezen
Niet iedereen heeft evenveel last van franchise keuzestress. Sommige ondernemers hebben glashelder waar ze naartoe willen en met welke formule. Dus hoe komt het dan dat je nog steeds aan het twijfelen bent?

Gebrek aan strategie
Misschien ben je enorm enthousiast over het idee om eindelijk eigen baas te zijn en heb je daarom een, twee of drie franchiseformules uitgekozen. Maar dat is bij lange na niet genoeg focus voor je zoektocht. Denk eerst eens goed na over wat je je kunt veroorloven, welke vaardigheden je hebt en hoe deze bij elke formule aansluiten.

Afleiding tijdens het zoeken
Sites over franchiseformules staan vol met interessante artikelen over van alles en nog wat, voor je weet zit je dagenlang al browsend allerlei verhalen te lezen die niet direct met je keuze te maken hebben.

Té veel nadenken
Natuurlijk is het goed om veel data te hebben over het bedrijf waar je je bij wilt aansluiten. En een goed idee over het huidige aantal bezoekers van een bepaalde locatie is ook niet verkeerd. Maar op een gegeven moment heb je genoeg geanalyseerd. Dan is het tijd om te kiezen.

En dit is wat je aan die keuzestress doet
De oplossing van al die keuzestress is even simpel als effectief: neem een sabbatical van drie dagen! Dat betekent geen sociale media, geen franchisewebsites, geen gesprekken met consultants, vertegenwoordigers, financiers of accountants. Ga in plaats daarvan een weekendje naar zee, de bossen in of een berg beklimmen. Alles om je hoofd even leeg te maken. Door je hoofd even goed leeg te maken, krijg je vanzelf meer perspectief over wat je echt wilt!
Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis