Crystal Marbles

INTO Minds - slimmer leren voor franchiseformules

Een succesvolle franchiseketen bouw je niet zomaar. Over de kernwaarden, producten en dienstverlening is heel goed nagedacht.

Toch merken franchisegevers in de praktijk vaak dat de kennis hierover bij aangesloten ondernemers en medewerkers achterblijft. En dat terwijl ze zo hebben geïnvesteerd in bijspijkercursussen en handboeken!

Wat is de oorzaak van dit lage kennisniveau? Ligt het aan de beschikbare informatie? Aan de motivatie van de werknemers? Wij denken dat het iets anders is: de manier waarop je kennis overdraagt.

Het probleem met handboeken en cursussen
Misschien kun je de keren nog herinneren dat je op de middelbare school moest leren voor een examen. Grote paniek, want een paar dagen van tevoren wist je amper wat die Franse woordjes betekenden. Met na een paar uur flink stampen haalde je toch het examen. Maar wees eens eerlijk: hoe goed spreek je nu eigenlijk Frans? Hetzelfde probleem speelt bij cursussen en examens over franchisehandboeken. Vlak na afloop weet iedereen waar het over gaat, een maand later is een groot deel het alweer vergeten.

De bekende Ebbinghaus curve die aangeeft hoeveel informatie je onthoudt

Het voordeel van micro learning & de opkomst van apps
Er zijn natuurlijk ook mensen die heel goed Frans hebben geleerd. Leerlingen met de discipline om elke dag een paar keer wat woordjes te leren. Leerlingen die uit zichzelf in de bus het lesboek opensloegen. Het leren in kleine stukjes noem je wel ook wel micro learning. Onderzoek wijst uit dat je op deze manier veel meer informatie onthoudt. Maar wat doe je nu als je niet die discipline hebt? Of niet de vaardigheid om grote brokken informatie in hapklare stukjes te verdelen? In dat gat zijn sinds kort de eLearning apps gesprongen. Een van de succesvolste voorbeelden is DuoLingo. Inmiddels gebruiken meer dan 200 miljoen mensen deze speelse app om nieuwe talen te leren. En een groot voordeel van een app boven een lesboek: waar denk je dat je medewerkers in de bus terug naar huis eerder op kijken?

Een gepersonaliseerde app voor je franchiseformule
Met INTO Minds hebben we een methode ontwikkeld waarmee je eLearning kunt inzetten voor je eigen franchiseformule. Samen ontwikkelen we micro learning modules die werknemers via een gepersonaliseerde app kunnen volgen. Dankzij de Memory Trainer (gebaseerd op de principes van Ebbinghaus) wordt informatie eerder opgeslagen in het langetermijngeheugen. Het beste resultaat krijg je vervolgens door blended learning. De combinatie van een app met persoonlijke (online) begeleiding. Benieuwd hoe we dat precies doen?

Lees hier meer over blended learning voor franchiseformules. Of probeer onze demo-omgeving nu gratis uit!

Meer weten over de mogelijkheden? Uiteraard komen we graag bij u langs voor een kennismaking en toelichting op de mogelijkheden. Neem meteen contact met ons op!

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis