Registreren

De grootste blunders bij het kiezen van een franchiseformule

Door schade en schande wordt men wijs, aldus het spreekwoord. Maar als het gaat om het uitzoeken van een geschikte franchiseformule, kan een foutje je al snel heel veel geld en frustratie kosten. We hebben daarom de grootste (en makkelijk te voorkomen) blunders op een rij gezet. 

Je eigen financiën niet kennen
Sommige potentiële ondernemers worden meegesleept in wat ze denken dat ze mogelijk kunnen verdienen met hun nieuwe franchisevestiging. Ze dromen zelfs al over uitbreiding naar andere wijken, steden of regio’s. Maar franchisenemer worden gaat niet alleen over wat er mogelijk is, maar ook om wat er nu kan. Ben je in staat om de aanvankelijke investeringen op te brengen? En heb je dan nog wat financiële ruimte om eventuele klappen op te vangen. 

Begin met een nuchtere berekening van je huidige nettowaarde. Je laatste belastingaangifte is daarbij een goed aanknopingspunt

Je eigen motivatie niet onder loep nemen
Waarom wil je eigenlijk franchisenemer (en dus ondernemer) worden? Is het vooral dat je huidige baan je niet aanstaat (en waarom dan niet?), of ben je enthousiast over een bepaald concept? Een beetje soul-searching en reflectie zijn voor de beginnende ondernemer nooit weg. Een goed begin is de reflectietest voor aanstaande franchisenemers

Je omgeving niet betrekken
Hoe goed je vrienden, familie en partner je ook kennen, ze weten niet precies wat er in je hoofd omgaat. In plaats van ze voor een voldongen feit te plaatsen, is het beter om vooraf al over je plannen te praten. Waarom wil je je graag bij een franchise aansluiten? Hoe gaat je leven er daardoor uitzien? Hoe denken zij erover en willen of kunnen ze je ondersteunen bij je nieuwe avontuur? Ook minder enthousiaste mensen in je omgeving zullen blij zijn dat je ze vooraf in vertrouwen neemt.

 

Wil je eens met ons brainstormen over jouw plannen? Neem gerust contact met op!

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis