BAILINE

Geld verdienen op YouTube zonder miljoenen views

Het succes van vloggers en YouTubers zal je vast niet zijn ontgaan. Een gemiddeld dagelijks filmpje van Enzo Knol haalt zo een paar honderdduizend views. Voorafgaand aan de filmpjes krijg je vaak een advertentie te zien. Dat is ook deels waar de makers aan verdienen. Maar voor je eigen YouTube-kanaal zijn er slimmere manieren:

Ga je miljoenen views halen met je filmpje?
YouTube betaalt namelijk niet erg veel voor de getoonde advertenties. Het verschilt per kanaal, maar gemiddeld kun je uitgaan van een euro per duizend views. Tenzij je miljoenen kijkers hebt, levert het dus niet zoveel op. Bovendien is met advertenties vooraf de kans groter dat je potentiële kijkers wegklikken. Dus wat kun je dan wel doen? 

Een affiliate link in de beschrijving
Om te beginnen kun je geld verdienen met affiliate marketing. Je plaatst een link in de beschrijving onder het filmpje waarin je naar een bepaald product of dienst verwijst. Het moet uiteraard niet zomaar iets zijn, maar ook echt iets dat je goed vindt en wat je kijkers graag willen hebben. Elke keer dat iemand op de link klikt en ook daadwerkelijk het product koopt, krijg je een percentage van de aankoopprijs. 

Een bekend voorbeeld van affiliate marketing is het partnerprogramma van Bol.com. Daar ontvang je tot 8% over elke aankoop. 

Je filmpjes als tipje van de sluier
Heb je ergens veel verstand van? Dan kun je je kennis delen middels een YouTube-kanaal. Met goede content bouw je vanzelf een vaste schare kijkers op, alleen verdien je daar natuurlijk nog geen geld aan.

Daarom kun je ‘premium’ diensten tegen betaling aanbieden.

Denk bijvoorbeeld aan een pianoleraar die op zijn kanaal algemene tips geeft. Wil je persoonlijke feedback? Dan kun je hem via Skype inhuren voor een uurtje begeleiding.

Verkoop je eigen producten     
Last but not least: je kunt uiteraard ook gewoon je eigen producten verkopen op YouTube. Per overtuigde kijker krijg je dan een veel grotere winst dan wat je voor een advertentie of affiliate link zou krijgen. 

Dit is iets wat elektronicashop Coolblue bijvoorbeeld heel slim doet. Ze plaatsen ‘reviews’ van hun eigen producten in aantrekkelijke en korte filmpjes. Vervolgens staat er altijd een knop met bestellink klaar.

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis