BAILINE

Een dag in het leven van succesvol ondernemer Elon Musk

Bedrijven zoals Tesla en SpaceX stamp je niet zomaar uit de grond. Wat maakt oprichter Elon Musk zo succesvol als ondernemer? In dit artikel nemen we een kijkje in een dag van zijn leven. Sommige gewoontes gaan best ver. Ben je bereid om evenveel op te offeren als hij? 

Geen ontbijt, 7 uur op, elke dag
Eerder schreven we al dat succesvolle ondernemers niet per se vroeg op hoeven te staan, maar Elon Musk doet dat wel. In een ‘ask me anything’ sessie op Reddit gaf hij toe elke dag om 7 uur ‘s ochtends op te staan en gemiddeld heeft hij per nacht maar 6 uur slaap nodig. 

Maar wel even lekker douchen
Er is een ochtendritueel dat Musk nooit overslaat: douchen. Misschien wel de ideale plek om op nieuwe ideeën te komen. Aan Reddit-gebruikers noemde Musk douchen als zijn belangrijkste ritueel. 

Tijd om aan het werk te gaan, en hard
Succes komt je niet zomaar aanwaaien, weet ook Elon Musk. Hij werkt misschien wel 85 tot 100 uur per week. Dat doet hij bij voorkeur in korte slots van 5 minuten waarbij hij zich exclusief op een specifiek iets richt.

Twee banen, vrijwilligerswerk en een gezin..
Al die uren verdeelt Musk slim over zijn verschillende bezigheden. Zo is hij maandag, vrijdag en zaterdag druk bezig met SpaceX, zijn revolutionaire bedrijf voor ruimtetransport. Op woensdag en donderdag gaat hij aan de slag bij Tesla. Dan vindt hij ook nog een halve dag per week om bij de non-profit OpenAI (voor kunstmatige intelligentie ten behoeve van de mensheid) aan de slag te gaan. Oh.. en dan heeft hij ook nog een vrouw en vijf kinderen, daarover zegt hij in een interview:

"What I find is I'm able to be with them and still be on email. I can be with them and still be working at the same time ... If I didn't, I wouldn't be able to get my job done." 

Bijzonder moeilijk te bereiken
Met zo’n druk werkschema verspilt Musk liever niet te veel tijd aan onnodige communicatie. Hij ontwijkt de meeste telefoongesprekken en gebruikt een obscuur e-mailadres. 

Hap, slik, weg
Voor dineren maakt Musk liever niet te veel tijd vrij. Het liefst schuift hij een maaltijd tijdens een zakenmeeting naar binnen. Al geeft hij toe dat zijn eetgewoonten verbetering behoeven: “Business dinners are probably where I eat way too much." Ook is hij een fervent whiskey liefhebber. Om in vorm te blijven gaat hij twee keer per week sporten.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis