Registreren

Succesvol ondernemen en... Koffie!

Eerder deze week werd bekend dat koffie gezond is. De een functioneert pas na een stevige dubbele espresso, de ander zweert bij een cafeïnevrij dieet. Maar hoeveel koffie drinken succesvolle ondernemers zoals Elon Musk en Mark Zuckerberg eigenlijk? In dit artikel de koffiegewoonten van bekende ondernemers en leiders. 

Elon Musk - nog maar 2 koppen koffie per dag
De oprichter van Tesla en SpaceX houdt het bescheiden: slechts twee koppen koffie per dag. Al heeft hij dat wel moeten leren, volgens de succesvolle ondernemers dronk hij vroeger liters cola light gecombineerd met vele koppen koffie. Hij zegt daar zelf over: 

"I got so freaking jacked that I seriously started to feel like I was losing my peripheral vision. Now, the office has caffeine-free Diet Coke."

David Lynch - zit nog wel flink aan de cafeïne
De wereldberoemde regisseur van onder andere Twin Peaks houdt nog wel van een stevige bak. Wanneer hij aan het broeden is op nieuwe filmscripts, drinkt hij met gemak zeven koppen koffie per dag. Alsof de cafeïnerush an sich nog niet genoeg is, combineert hij het met een flinke dosis suiker per kop. In een interview vertelt hij hierover: 

“I would go at 2.30, after the lunch rush. I ate a chocolate shake and four, five, six, seven cups of coffee -- with lots of sugar. I would get a rush from all this sugar, and I would get so many ideas!”

Richard Branson - 20 kopjes per dag?
Het ochtendritueel van Branson - enfant terrible van het zakenleven - vermoedt dat hij er flink wat bakken koffie doorheen jaagt. Om 5.30 uur opstaan en dan gelijk gaan kitesurfen. Maar “the little something to get me through the day” is niet gemaakt van koffiebonen. De oprichter van Virgin Group drinkt namelijk elke dag wel 20 koppen thee. 

Mark Zuckerberg - drinkt liever Gatorade
Het imago van seks, drugs & rock ‘n roll heeft de bedenker van Facebook nooit echt gehad. Zelfs een beetje cafeïne lijkt voor hem al te ver gegaan. Naar verluidt drinkt hij nooit koffie. Waar houdt hij dan wel van? Dat vroegen Quora-gebruikers zich ook af. Daar blijkt dat hij op de meeste foto’s met het suikerhoudende sportdrankje Gatorade is te zien.

Theodore Roosevelt - ouderwets veelgebruiker
Het omgekeerde was waar bij Theodore Roosevelt. De beroemde 26e president van de Verenigde Staten dronk naar eigen zeggen “een badkuip per dag”. Misschien verklaart dat waarom hij na te zijn neergeschoten (!) alsnog een speech van een uur kon houden.

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis