Registreren

Werken waar je maar wilt: praktische tips voor mobiel werken

Dankzij de alomtegenwoordigheid van wifi en 4G kun je ook als ondernemer locatie-onafhankelijk werken. Dankzij deze checklist weet je zeker dat je zo productief mogelijk bezig bent. 

Een lichte laptop met lange batterijduur
Op locatie werken gaat wat lastig met een bakbeest van drie kilo. Gelukkig zijn laptops door de jaren heen steeds lichter geworden. Een bekend voorbeeld is de Macbook Air van Apple. De batterij daarvan gaat zo’n twaalf uur mee. Nadeel is wel de gepeperde prijs. Voor een goedkoper Windows-alternatief kun je ook de Asus Zenbook overwegen. De accu hiervan gaat een nog steeds respectabele tien uur mee. Deze tijden gaan trouwens op voor tekstverwerken, wanneer je filmpjes kijkt of videobelt gaat het veel sneller. Vergeet daarom nooit je adapter mee te nemen.

Externe muis, toetsenbord en laptopstandaard
Langer dan een uur over een laptop gebogen zitten is niet echt goed voor je rug en nek. Daarom werken veel remote workers met een laptopstandaard, externe muis en toetsenbord. Doordat je het scherm op ooghoogte zet, is dit veel beter voor je houding. Een goede lichtgewicht standaard is de Roost. Je klapt ‘m eenvoudig in en neemt ‘m zo mee. 

Koptelefoon om je even helemaal af te sluiten
Zeker in een lawaaiige omgeving is het fijn om je even af te sluiten. Daarom is het slim om altijd een koptelefoon mee te nemen. Met een overear-variant heb je de beste isolatie. Ook is het slim om een koptelefoon met ingebouwde microfoon te nemen zodat je eenvoudig telefoontjes via Skype kunt beantwoorden. Sommige koptelefoons bieden ruisonderdrukking tegen achtergrondgeluid. Experts raden daarom de Bose QC35 aan, maar op een site als Tweakers.net kun je ook eenvoudig goedkopere varianten vergelijken.

Een ouderwets papieren opschrijfboekje
Hoe gek het misschien ook klinkt voor een volledig digitale remote worker: juist een papieren opschrijfboekje kan je helpen met focussen. Schrijf er bijvoorbeeld je to-do-lijstje van die dag op of ideeën die je tussentijds te binnen schieten. Zie het als ‘een tweede scherm’ waar je even op kunt kijken als je je focus verliest. 

Wat doe je als de wifi uitvalt?
Bijna overal is tegenwoordig wifi. Maar wat als het niet naar behoren werkt? Het is slim om een backup te hebben. Bijvoorbeeld door een externe hotspot. Je kunt dit natuurlijk via je telefoon en 4G-abonnement doen, maar houd er wel rekening mee dat je batterij daar heel snel van leegloopt. En niet iedereen heeft zin om een zware powerbank (externe accu) mee te slepen. Een alternatief is om een mifi-router dongel mee te nemen. Hier sluit je eenvoudig meerdere apparaten op aan. 

Rustig café of coworking-ruimte
Niet elke plek is even geschikt om te werken. Bovendien bieden veel locaties je maximaal een uur wifi per consumptie. Als je dan vier uur moet werken, ben je vier cappuccino’s (en een cafeïne-overdosis) verder. Slimmer is het in dat geval om een tijdelijk kantoor op te zoeken. In veel Nederlandse steden heb je het gratis Seats2Meet, maar ook in een Coworking of Openbare Bibliotheek kun je prima even rustig werken.


Reactie


Reacties

  • raletta coworking

    HI, You share great information with us Thanks for sharing this For additional details please visit https://goo.gl/3sX4ev

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis