BAILINE

Zes nogal gekke, maar succesvolle ideeën voor een onderneming

Wat wil je als beginnende ondernemer gaan verkopen? Brood, speelgoed, of schoenen misschien? De ondernemers in dit artikel kozen veel minder voor de hand liggende producten en diensten. Maar juist door in te zetten op een bijzondere niche, werden ze erg succesvol. 

Knuffelfeestjes organiseren
Soms wil je gewoon even een arm om je schouder. Lekker met iemand knuffelen. Maar dat hoeft niet per se seksueel te zijn. Dat dachten de oprichters van Cuddle Party ook. Ze verzonnen een workshop waarbij vreemden elkaar leren knuffelen. Met succes, want de knuffelfeestjes kregen ruime aandacht in de media (o.a. CNN, Washington Post en Marie Claire) en worden inmiddels al negen jaar wereldwijd georganiseerd.

Anonieme boodschap voor je stinkende vrienden
Iedereen kent wel iemand die.. ehh.. hoe zeg je dat aardig? Soms iets minder lekker ruikt. Maar het is moeilijk om die boodschap over te brengen zonder gelijk heel lomp te zijn (Arnold, je stinkt.) De ondernemers achter myfriendsmells.com verzonnen een oplossing: een anonieme pakketservice met parfum voor je stinkende vrienden.

Zonsverduisteringzonnebrillen
Eens in de zoveel jaar is er weer een (gedeeltelijke) zonsverduistering. Op dat moment bedenken alle kleine ondernemers dat ze daar op in willen spelen. Maar het beste resultaat (in de Google-ranking) krijg je natuurlijk als je je specialiseert. Op eclipseglasses.com kun je de ideale zonsverduisteringszonnebril (mooi scrabblewoord) kopen.

Al bijna 300.000 verrassingscadeautjes
Weet je al wat je voor de verjaardag van je oma gaat kopen? Of voor je moeder, zusje, nichtje, buurman, verre kennis enzovoorts. Op een gegeven moment zijn de ideeën op. En om dan alweer met een cadeaubon aan te komen zetten. Daarom heeft een slimme ondernemer de SomethingStore opgezet. Je besteedt tien dollar en krijgt daar een willekeurig (maar met zorg uitgekozen) cadeautje voor. Dat blijkt een succes: de webwinkel heeft inmiddels al 300.000 cadeautjes verscheept.

Jouw bijzondere boodschap op een… aardappel
Je geliefde verras je met bloemen, chocola, een wellnessweekend of… een aardappel. Het lijkt op een gemiddelde studentengrap, maar op PotatoParcel kun je daadwerkelijk een aardappel met een bijzondere boodschap erop versturen. Maximaal vijftien woorden, want meer past er niet op een aardappel. De ondernemer maakt slim gebruik van social media. Zijn website is al 26.000 keer op Facebook gedeeld.

Nooit meer je sokken kwijtraken
Volgens velen bestaat er zoiets als een sokkenmonster. Een klein maar gemeen wezen dat ‘s nachts ongemerkt de helft van je sokken opeet. Wat doe je vervolgens met die weessokken? Weggooien? Niet als het aan de bedenker van Throx ligt. Deze webwinkel verkoopt namelijk geen paren van twee, maar van drie sokken. Dan heb je altijd nog een sok achter de hand. Tot het sokkenmonster weer langskomt natuurlijk...

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis