Registreren

Uitslapen en rijk worden. Waarom je niet om 5 uur hoeft op te staan.

Je hebt vast wel eens gehoord van succesvolle mensen die elke dag ijselijk vroeg opstaan. Maar of dat succes nou te wijten is aan dat gebrek aan slaap? In dit artikel lees je tips en ervaringen van ondernemers die liever wat later hun bed uitgaan en toch prima presteren.

Wat bij de een werkt, werkt niet bij de ander
Open deur? Misschien toch goed als houvast dat je niet klakkeloos advies van anderen moet opvolgen.

Miljonair en succesvol ondernemer Bryan Clayton dacht eerst dat hij net als anderen om vier of vijf uur moest opstaan om zoveel mogelijk uit zijn bedrijf te krijgen. Tot hij erachter kwam dat hij in de ‘extra’ uren nog niet de helft zo effectief was. Hij begon weer te experimenteren met om negen uur opstaan. En wat bleek? Zijn bedrijven floreerden.

Ook Ross Andrew Paquette, CEO bij Maropost, ervoer dat hij liever wat later ging slapen door de week. “Mijn beste ideeën krijg ik ‘s nachts, dan ga ik niet alvast naar bed omdat ik vroeg zou moeten opstaan.”

Fitness, koffie, of gewoon gelijk aan het werk?
Veel vroeg-opsta-adepten hebben een heel schema voor wat ze in de vroege morgen doen. Eerste nog even een uurtje hardlopen, dan een kopje koffie, dan dit, dan dat. Voor sommige ondernemers werkt het echter het beste om gewoon gelijk na het opstaan aan het werk te gaan. 

Zo ook Craig Wolfe, CEO bij CelebriDucks: “Soms slaap ik lekker uit, maar als het negen uur is zit ik aan de telefoon, wat er ook gebeurt.”

Maak alvast een planning voor morgen
Een reden om vroeg op te staan is zekerheid creëren. Dan heb je in ieder geval genoeg tijd om alles te doen wat je wilt. Maar als je niet weet wat je precies moet doen, creëer je alleen maar schijnzekerheid.

Multimiljonair Natasha Nelson raadt daarom aan om de komende dag al helemaal te plannen: “Aan het eind van de werkdag maak ik alles al gereed voor de dag erna. Dan hoef ik als ik wakker word niet nog eens een todo-lijstje te maken, ik kan gewoon gelijk aan de slag.”

Een gezonde levensstijl maakt het verschil
Of je nou vroeg opstaat of een nachtdier bent, een gezonde levensstijl maakt het verschil. Probeer daarom in ieder geval een regelmatig slaapritme aan te houden. Ook korte meditatiepauzes en gezonde voeding met genoeg groente en fruit helpen je enorm om succesvol te blijven. Ze zijn in ieder geval belangrijker dan om vijf uur opstaan.

 


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis