Registreren

Waarom vrouwen goede franchisenemers zijn

Ik heb het voorrecht om te werken in een franchise die gedomineerd wordt door vrouwen. Ik zie dus in de praktijk waarom vrouwen goede franchisenemers zijn. Mijn business is succesvol en ik probeer te achterhalen waarom dat is. Ik denk dat ik het begrijp.

Er zijn nog steeds veel minder vrouwelijke ondernemers dan mannen. Dit ondanks dat franchise vrouwelijke starters veel te bieden heeft en andersom. Dit betreft ook zaken die op het oog niets te maken hebben met het starten van een eigen bedrijf.

Zo zijn vrouwen over het algemeen relatiegericht. Vooral daarom zijn zij uitermate geschikt als franchiseondernemers. Relaties, of het nu gaat om die met de franchisegever, hoofdkantoormedewerkers of klanten zijn bepalend voor het succes van franchiseformules.

In de formule waar ik actief ben, zie ik gedrag dat mij sterkt in de overtuiging dat vrouwen geweldige franchisenemers zijn. Vrouwen hebben een natuurlijke neiging om te verzorgen, positieve aandacht te geven en nadruk te leggen op ‘de mens’.

Mijn collega franchisenemers, allemaal vrouwen, zijn niet stoer maar wel allemaal in staat om te onderhandelen op een manier die hen vooruithelpt. Zij slagen erin om zonder stoere woorden toch hun cliënten naar hun eigen doel te bewegen.

Wat ik ook zie en herken bij mijzelf, is passie en gedrevenheid. In een franchise waar de prijzen hoog zijn, zijn wij toch in staat om cliënten aan ons te binden en hoeven we geen concessies te doen aan prijs en kwaliteit. Het is een geweldig voordeel in zaken in het algemeen en franchise in het bijzonder.

Onze franchisegever investeert in ons d.m.v. een intensief trainingstraject. Een externe partij helpt ons (nog) betere ondernemers te worden. Het is enorm inspirerend en het zal de formule helpen. De bootcamps worden geleid door zeer ervaren franchisespecialisten, onze directeur is ook zo'n specialist. Wat opvalt is dat de ondernemers zo goed kunnen luisteren. Ook dat is typisch voor vrouwen. Het is een kritische vaardigheid bij het leren en groeien als ondernemer. Uiteindelijk maakt het vrouwen betere leiders.

Ook in hun antwoorden zijn vrouwelijke ondernemers zorgvuldiger. Zij kiezen hun woorden zorgvuldig en passen op hun woorden. Zij zijn over het algemeen goed in communicatie. Juist omdat in franchise het succes afhangt van het vermogen om een cultuur te hebben waarin communicatie een constante factor is, kun je dus als vrouw succes hebben.

Het zijn maar een paar redenen waarom ik denk je een franchise zou moeten overwegen als je een volgende carrièrestap overweegt. Als je voor franchise kiest, kies je voor een concept. Een franchisegever kent de markt en de concurrentie. Zij kennen de juiste marketingaanpak en weten hoe je acquisitie moet doen. Net als bij mijn franchisegever zijn veel fouten al gemaakt. Fouten die jij dus niet meer hoeft te maken.

Als jij als vrouw geïnteresseerd bent in franchise, weet dan dat niets zo motiverend is als succes dat je zelf hebt gecreëerd. Zoek een franchise waarin je goed kan gedijen en je hebt het beste van alle werelden. Een goede franchise voor vrouwen is die waar de franchisegever gecommitteerd is aan het succes van zijn individuele franchisenemers. Het is die relatie die voor jou belangrijk zal blijken te zijn.

Overigens de formule waar ik franchisenemer ben, LadyLine, zoekt nog franchisenemers!

Klik hier voor meer informatie.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis