Registreren

Voorkom falen van jouw bedrijf: Volg de 3 gouden regels

Veel startende ondernemers falen helaas. Hoe vervelend dit ook klinkt, het is de waarheid. Maar waarom? Omdat ze begonnen op de verkeerde plek, in de verkeerde markt met de verkeerde klanten en de verkeerde drijfveren. Een recept om te falen vanaf de eerste dag, nog voordat de verf droog is.

Voorkom dat door je aan deze 3 gouden regels te houden.

1. Vind jouw klant
Ben jij ook iemand die bij het eerste idee gelijk al het product wil ontwikkelen? Doe dit niet. Slimme ondernemers maken het vinden van hun doelgroep, hun klant, de start van hun ondernemersproces in plaats van het eindpunt. 

Stel je wil iets doen in de mode. Ga in een kledingwinkel werken. Ontbreekt er misschien iets in de winkelervaring? Of in het kledingaanbod? Praat met jouw potentiële markt. Zo bouw jij marktkennis op die later helpt om investeerders te overtuigen hun geld in jouw idee te steken.

2.​ Luister naar gesprekken
Waar hebben jouw klanten het over? Wat geeft hen een goed gevoel? Luister naar hun gesprekken.

Een startende ondernemer ontdekte in de kledingwinkel dat klanten zich vaak ongemakkelijk voelden als ze spraken in termen van maten zoals xs, m, xl. Zij veranderde daarom het gesprek door het voortaan over vorm te hebben. En vond zo een gat in de markt: Negeer maten en praat over vorm.

Door te luisteren naar jouw klant, leer je die pas echt kennen. Waar lopen ze tegenaan? Als slimme ondernemer biedt jij natuurlijk de oplossing! 

3. Vind jouw diepere drijfveer
Om jouw motor in de hoogste versnelling te gooien heb jij een dieper liggende drijfveer nodig. Die is de brandstof waarmee jij het volhoudt elke dag vroeg te starten, hard te werken en laat thuis te komen. Vind jouw drijfveer voor succes en niks en niemand houdt je nog tegen.

Bovendien willen mensen werken voor iemand met een echte passie en een interessant bedrijf. Dit is voor velen belangrijker dan een hoog salaris.

Ga nu van start!
Dus alles wat jij hoeft te doen: vind de juiste klant, luister naar wat die zegt en bezighoudt en ontdek jouw eigen diepe drijfveer. Makkelijk toch? Misschien niet, maar jouw kans op succes is zo wel een stuk groter.


Reactie


Reacties

  • Henk

    Wat een goed artikel. Hier heb ik tenminste wat aan. Veel leuker dan veel andere artikelen die ik wel eens lees over het ondernemerschap.

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis