Crystal Marbles

DNA mede bepalend voor zakelijk en persoonlijk succes

Maakt het menselijk brein, vanuit DNA, een significant onderscheid tussen professionele en privé ervaringen of beslissingen?

Uit recent Nederlands neuro wetenschappelijk onderzoek blijkt dat DNA mede bepalend is voor hoe ons emotionele breindeel interne en externe informatiestromen verwerkt. Deze koppeling van interne en externe (nieuwe) informatie in ons brein, creëert ons paradigma (de lens waarmee we naar onszelf en de rest van de wereld kijken).

Vanuit dit paradigma wordt namelijk onze grondhouding bepaald. Deze grondhouding is ons filter waarmee we onze dagelijkse beslissingen nemen. Deze beslissingen worden daardoor voor meer dan 95% vanuit het emotionele deel van het brein aangestuurd en niet vanuit het rationele deel van het brein.

Waar genetica de studie is naar erfelijke informatie in de standaard volgorde (codering) van het DNA, is epigenetica de studie van overerfbare veranderingen aan het DNA, die niet in de standaard volgorde (codering) van het DNA terug te vinden is.

Dat betekent dat de omgeving waarin we opgroeien in sommige gevallen belangrijker is voor de vorming van wie we worden als volwassen mens, dan de directe invloed van ons DNA.

Waarom is bovenstaande belangrijk?

Brein en DNA werken nauw samen

Bovenstaande is belangrijk omdat we deze drie zaken, die nauw samenwerken, zouden kunnen scheiden om het gemakkelijker te begrijpen.

  1. DNA is dus genetisch gezien erfelijk en ontstaat onder andere door de symbiose van vader, moeder en de eerdere bloedlijn. Dit geeft ons onder andere onze gezondheid, bevattelijkheid voor ziekten, handelingen, denkwijze, gevoelens en karakter mee.
  2. Het brein is vooral ook een filter systeem en daarnaast tevens een datamachine, die de externe en de interne informatie zo goed mogelijk probeert te rangschikken, zodat het toepasbaar is in het dagelijks leven.
  3. Epigentica laat zien dat het DNA, buiten de standaard codering die je bij de ontwikkeling van de foetus in de baarmoeder meekrijgt, aangepast kan worden op een manier die afwijkt van de standaard codering van de celkern. Op die manier wijkt het dan af van de erfelijke factoren en creëert het zijn eigen DNA codering. Dit betekent dat DNA zich zelfstandig kan aanpassen op basis van externe factoren.

DNA is dus minder statisch dan ruim 60 jaar geleden werd gedacht. Het is flexibel en dynamisch en kan binnen slechts één generatie zodanige aanpassingen verrichten, dat er substantiële afwijkingen zijn van de erfelijke DNA coderingen, die dan in die vernieuwde versie weer erfelijk overdraagbaar zijn.

Nieuw onderzoek wijst uit dat ongelukkig, of gelukkig zijn niet alleen afhankelijk is van onze locatie, achtergrond of opvoeding. De uitslag van zo’n DNA onderzoek wijst uit waarom we handelen zoals we handelen en werk, partner of vrienden keuzes maken. Er zal nog veel onderzoek moeten worden verricht om expliciet aan te tonen hoe de relatie tussen het DNA en de breinfuncties precies werkt. Echter kunnen we nu al een neurowetenschappelijk gevalideerde (online) ontwikkel-assessment aanbieden gekoppeld aan je DNA structuur.

SparkWise werkt nauw samen met een neurowetenschappelijk laboratorium in Nederland die al ruim 25 jaar, in samenwerking met internationale collegae, bezig zijn met het onderzoeken van bovenstaande. Zij hebben zich vooral gericht op het verwerken van de big data die door de werking van het brein ontstaat en het ontwikkelen van algoritmes die de conclusies berekenen. Uit deze unieke conclusies blijkt dat je brein kan leren hoe het gelukkiger kan worden.

Jouw persoonlijke DNA codering

Hoe werkt dit? Je doet een anoniem DNA onderzoek, indien gewenst op registratienummer. Circa 3 weken later krijg je de uitslag van het onderzoek en de uitslag van de vragenlijst die je hebt ingevuld. Uit die gecombineerde analyse en conclusie ontdek je jouw mensprofiel. Met mensprofiel bedoelen we wie je vanuit jouw DNA werkelijk bent. Dat mensprofiel geeft onder andere antwoord op waarom je doet zoals je doet en je voelt zoals je voelt.

Dit profiel is ook bepalend voor het optimaal functioneren in je vakgebied. Zoals eerder aangegeven maakt het brein niet echt een verschil tussen professioneel gedrag en privé gedrag. Het is hetzelfde DNA en dus ook hetzelfde brein van jou dat die beslissingen neemt.

De uitslag kan, in combinatie met de door SparkWise ontwikkelde methodieken, helpen succesvol te zijn en te blijven. Deze nieuwe visie dwingt je brein keuzes te maken en duidelijker en oprechter te zijn over wat het nu wel en niet wil in het leven. Hierdoor wordt het voor jezelf als leidinggevende veel duidelijker welk pad het best bij je past en daarnaast hoe je jouw medewerkers beter kunt aansturen.

Wij richten ons primair op leidinggevenden en hun medewerkers. Als je namelijk je eigen brein beter begrijpt, begrijp je automatisch de breinen van anderen ook beter. Ergo, minder conflicten.

Wij leren de breinen van Investeerders, Leden van de Raad van Bestuur of Advies, Ondernemers, CEO’s, CFO’s en andere leidinggevenden en hun medewerkers, hoe je door de inzet van de universele breinwetten veranderingen optimaal kunt inzetten, uitvoeren en kunt borgen. Hierdoor behaal je de gestelde doelen veel gemakkelijker, krijg je een soepel draaiende organisatie en minder uitstroom.

Ben je leidinggevende? Doe dan de Neuro Quotiënt TEST en ontvang automatisch via e-mail gratis de 7 whitepapers, die meer inzicht geven in hoe het menselijk brein werkt.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis