Registreren

Blijf positief: Overwin elke uitdaging met deze 5 tips

Of jij nou jouw bedrijf of franchise opbouwt, uitdagingen en obstakels horen er bij. Vaak gaan wij die liever uit de weg en kiezen het makkelijkste pad. Maar dit is de verkeerde keuze. Als jij succes wilt, dan moet je die uitdagingen juist aangaan. Het is net zoals leren lopen. Je leert het niet zonder af en toe te vallen. Het belangrijkste is een positieve houding. Die verkrijg je met deze 5 tips.

  1. Niks nieuws onder de zon

99,9 Procent van de problemen die jij tegenkomt zijn niet nieuw. Een andere ondernemer ging jou al eens voor. Neem bij elke uitdaging daarom even een moment. Realiseer je dat als iemand anders een oplossing vond, jij dat ook kan.

  1. Niks is onmogelijk

Vroeger dachten we dat het onmogelijk was rond de wereld te varen of een mens op de maan te zetten. Totdat we het deden. Er zijn maar weinig dingen technisch ‘onmogelijk’. Sta daarom altijd open voor een mogelijkheid.

3. Waar een wil is, is een weg

Net zoals dat weinig onmogelijk is, is er ook altijd een oplossing. Jij moet hem gewoon nog vinden. Als je onder druk staat, heb je misschien de neiging te denken: ‘Dit gaat mij nooit lukken’. Het effect is dat je stopt met zoeken naar oplossingen. Zeg daarom altijd: ‘Ik ga dit hoe dan ook oplossen.’ Jouw brein en jouw werknemers gaan direct in oplossingen denken.

  1. Doe het samen

Samen los je problemen veel sneller op. Gebruik jouw netwerk van zakelijke relaties, vrienden en familie. Iedereen heeft zijn eigen ervaringen die jou nu van pas komen. Doe het niet alleen. Het is onnodig, niet efficiënt en minder leuk.

  1. Wat je geeft is wat je ontvangt

De energie die je geeft, is de energie die jij terug ontvangt. In een situatie waar je voor een groot probleem staat, schieten velen van ons in volle stressmodus. Je gaat op slot of geeft anderen de schuld van de ontstane situatie. Jouw werknemers volgen jouw voorbeeld en wijzen de vinger naar elkaar of zelfs naar jou, in plaats van een oplossing te zoeken.

Als jij daarentegen rustig en positief blijft en zegt dat er een oplossing is, dan vind je die samen. Dit straalt over naar anderen die vervolgens hard mee zoeken. Beheers een positieve houding en zorg zo altijd voor een positief resultaat.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis