Crystal Marbles

7 Vermijdbare valkuilen voor starters

Ieder begin is moeilijk. Zeker een nieuw bedrijf of franchise starten. Gelukkig hebben velen het pad al voor jou bewandeld. Hierbij vielen zij soms wel in valkuilen die jij nu kan vermijden.

  1. Te weinig geld

Tijdens de start van jouw bedrijf heb je vaak tekort aan geld. Plan in hoe je dit opvangt totdat jij een gezonde winst draait. Hier zijn vele manieren voor, zoals sparen, geld lenen bij jouw franchisegever en bank of een extra baan.

  1. Overmoed

Zelfvertrouwen in jezelf en jouw product is natuurlijk nodig. Maar door ons eigen enthousiasme vergeten wij soms dat niet iedereen dit direct deelt. Inventariseer daarom eerst of er en wie jouw potentiƫle klanten zijn. Luister naar hen alvorens jouw product op de markt te brengen. Stel jouw (omzet)verwachtingen hierop in.

  1. Blind van start

Ga niet blind van start. Maak een gedegen bedrijfsplan. Zo concentreer jij je op het hoofddoel en niet op allerlei bijzaken. Bovendien heb jij nu een tool voor een evaluatie. Waar sta je en waar dacht je te staan? Is dit goed of juist niet? Is er een koerswijziging nodig?

  1. Alles zelf doen

Uitbesteden kost geld en daarom willen veel starters dit niet doen. Kijk hier anders naar. Tijd is geld. De uren die jij besteedt aan bijvoorbeeld administratie, kan je ook steken in acquisitie van nieuwe klanten. Wat levert meer geld op? Wees nooit bang om te delegeren waar nodig.

  1. Te goedkoop of duur

Zoek de juiste balans tussen productwaarde en -prijs. Doe hiervoor marktonderzoek. Als jij een hogere prijs vraagt, dan moet de meerwaarde voor de klant kristalhelder zijn. Vraag jij te weinig dan is het lastig later de prijs sterk te verhogen.

  1. Weinig werken

De waarheid is dat jij over een ijzeren zelfdiscipline en motivatie moet beschikken om jouw bedrijf van de grond te tillen. Het vergt lange werkweken. Bereid jezelf, jouw familie en vrienden hierop voor. En vraag jezelf af of jij hier toe bereid bent.

  1. Uitstel leidt tot afstel

Soms is het te veel van het goede. Dus bereid je voor, maar maak dit niet een excuus voor uitstel. Zet jezelf een duidelijke deadline en ga van start.

Stof jezelf af

Vermijdt deze en andere valkuilen, maar elke starter valt er wel eens in eentje. Of meer. Geen probleem. Klim er gewoon weer uit. Stof je zelf af en loop verder.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis