Registreren

6 vragen die elke ondernemer in de dop zichzelf moet stellen

Wist jij dat maar liefst 42% van de Nederlanders ondernemer denkt te kunnen zijn? Dat blijkt uit recent onderzoek. Een fors aantal. Val jij hier ook onder? Heb jij het in je om een succesvolle ondernemer te zijn? Ontdek het met de volgende 6 vragen:

  1. Waarom?

Een simpele vraag maar gelijk de moeilijkste. Als jij deze vraag duidelijk beantwoordt en tegelijkertijd de passie in je buik voelt en het liefst nu gelijk aan de slag gaat, zit je goed.

  1. Interne motivatie of externe druk nodig?

Als ondernemer heb je prachtige dagen maar ook donkere en moeilijke dagen. Die dagen dat je het liefste het bijltje erbij neergooit. Op die dagen helpt jouw interne motivatie, jouw vuur, je er doorheen. Alleen jij kunt dit doen, niemand anders doet het voor jou.

  1. Omarm je verandering?

Laten we eerlijk zijn, veel mensen houden niet van verandering. We zoeken zekerheid. Bij ondernemerschap neem jij hiervan afscheid. Verandering wordt je vriend. Als ondernemer probeer jij elke keer weer nieuwe dingen of je verliest de concurrentiestrijd.

  1. Ben jij een onderhandelaar en verkoper?

Vanaf de start onderhandel je. Bijvoorbeeld met jouw bank of franchisegever over eventuele leningen en voorwaarden. Vervolgens ga je op jacht naar jouw klanten via zowel warme als koude sales. Een klant aan de haak? Dan begint het onderhandelingsproces opnieuw.

  1. Overleef jij een tijdje zonder inkomen?

Voor 24% van de vrouwen en 17% van de mannen is financiële onzekerheid een beletsel voor ondernemerschap. Je doet er natuurlijk alles aan om zo snel mogelijk geld te verdienen, maar de realiteit is dat dit soms een tijdje duurt. Daarom moet je genoeg spaargeld hebben, een parttime baan of een andere bron waarmee je jouw inkomen aanvult.

  1. Ben je bereid tot persoonlijke offers?

Zoals we hier vaak zeggen, is ondernemerschap hard werk. Succes betekent vele uren zweten, zeker als starter. De dag heeft maar 24 uur. Jij levert persoonlijke tijd en tijd met jouw geliefden in. Ben jij hiertoe bereid? 

Jouw antwoorden

Als alle antwoorden positief zijn, dan ben je er klaar voor. Twijfel je bij één van de vragen of is het antwoord duidelijk nee, ga dan bij jezelf nog eens goed ten rade of het ondernemerschap wel wat voor jou is.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis