Crystal Marbles

6 Pokémon Go marketingkansen voor jouw bedrijf

Niet te missen deze zomer. Mensen jagend met hun telefoon naar Pokémons. Al meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben het spel op hun telefoon staan. Het heeft meer gebruikers dan Twitter. En is daarmee een geweldige marketingkans voor jou.

Ontdek 6 creatieve manieren om jouw zaak een Pokémon Power Up te geven.

1. Vraag een Pokéstop aan

Vraag die aan bij de ontwikkelaar Niantex. Helaas is dit niet meer mogelijk, maar er zijn nieuwe ontwikkelingen. We vertellen je hier straks meer over. Nu denk je misschien: Wat is een Pokéstop?

De Pokéstop verschijnt op de kaart van spelers als een blauwe kubus. Het is een plek waar ze bij elkaar komen voor een speciale Pokémon, eieren of andere traktaties. Voor jou als ondernemer handig om mensen aan te trekken. Bovendien zien spelers informatie over jouw bedrijf als ze de kubus aanklikken.

2. Nodig spelers uit

Nodig mensen uit om Pokémon Go bij jou te spelen. Gebruik hiervoor jouw social media- kanalen zoals Facebook, Snapchat, Twitter of Instagram. De uitnodiging leidt vast tot leuke gesprekken tussen jou en potentiële klanten.

3. Gratis wifi en oplaadmogelijkheden

Jij bent de host en je wilt dat je gasten het naar hun zin hebben. Dus zorg je voor snelle wifi en voldoende oplaadmogelijkheden. Kondig dit aan in jouw winkel en via social media. Het is een mooie service die mensen trekt.

4. Tag

Als jij een feestje houdt en er staan geen getagde foto’s online, dan was er geen feestje. Zo simpel is het. Dus vraag alle spelers die jou bezoeken een leuke foto te maken en jouw bedrijf te taggen of als locatie aan te geven.

Check jouw social media voor mentions. Bedank spelers hier en leg zo de basis voor verdere interactie.

5. Check-in

Naast taggen moedig jij jouw spelers aan om bij jou in te checken. Dit trekt nieuwe spelers en zorgt hopelijk voor mooie reviews op jouw Facebook.

6. Foto’s met jouw Producten

Biedt extra korting als een klant een foto neemt met 1 van jouw producten door Pokémon hier op te richten. Die delen en taggen ze dan online. Geef zelf het goede voorbeeld op jouw social media met een korte how-to video.

Sponsor

Pokémon Go biedt ontzettend veel creatieve marketingmogelijkheden. Bovendien kondigde de ontwikkelaar aan dat er in de toekomst sprake is van gesponsorde locaties. Dit opent weer een nieuwe wereld.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis