Crystal Marbles

4 Punten die alle investeerders toetsen bij jouw pitch

Als starter zoek je altijd geld. Vaak betekent dit een investeerder overtuigen. Het programma Shark Tank is hierop gebaseerd. Een ondernemer pitcht zijn/haar bedrijf voor 5 investeerders. Vervolgens wordt die bestookt met vragen. Als je het goed doet, onderhandel je een mooie investeringsdeal. Overtuigt jouw pitch niet, dan loop je weg met niks. Hoe voorkom je dit laatste? Elke investeerder is anders, maar hij of zij toetst altijd de volgende 4 punten. En reken maar dat die jou stevig doorlicht. Dus bereid jouw pitch hier goed op voor.

  1. Jouw marktpotentie

Investeerders willen weten hoe groot jouw potentiële klantenbasis is. Start je op een bestaande markt, laat de investeerder dan zien wat jou onderscheidt van de rest. Waarom moet die in jou investeren en niet in dat andere bedrijf? Nieuwe markten zijn vaak sexier voor een investeerder. Maar sexy is niet genoeg. Hoe groot wordt die markt? Wat drijft de groei en hoe vaar jij hier op mee? 

  1. Jouw team

Heb jij mensen in dienst of run jij samen een bedrijf? Hoe jij jouw bedrijf ook vormgeeft, de investeerder wil de kracht van jouw team zien. Oftewel hoe zorgen jullie er samen voor dat jullie jouw plannen tot een succes maken? Veel ervaring of een geweldig netwerk? Leg de nadruk op jullie sterke punten. 

  1. Wacht niet

Wacht niet op de investeerder. Die voelt zich veiliger om in jouw bedrijf te investeren als de markt al interesse toont in jouw product. Laat data zien zoals de 1ste verkoopcijfers, groeicijfers en feedback van jouw klanten. Zo heb jij een voetje voor op starters die nog wachten. Bovendien laat het je toewijding aan jouw bedrijf zien. 

  1. Vind je match

In Shark Tank kiest de ondernemer één investeerder. Dit is niet altijd diegene met de beste financiële deal. De ondernemer kijkt ook naar de persoonlijkheid én achtergrond van een investeerder. Heeft die kennis van jouw markt? Een relevant netwerk? En wat is de fase waar jouw eigen bedrijf zich in bevindt? Je gaat een langdurige relatie aan, dus zorg voor een goede match. Is er een connectie tussen jullie vanwege een gedeelde achtergrond of een hobby. Kijk niet alleen naar de feiten maar luister ook naar je gevoel. Wat zegt jouw ondernemersinstinct?

 Geduchte Uitdaging

Het overtuigen van de juiste investeerder is een geduchte uitdaging. Maar eentje die je wint met jouw goed voorbereide pitch.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis