Crystal Marbles

Ondernemers en Atleten | Wat delen jullie?

De Olympische Spelen zijn weer begonnen. Het is indrukwekkend al die topsporters bezig te zien. Het verbaast je misschien, maar er zijn veel overeenkomsten tussen jou als ondernemer en die Olympische atleten.

Risico’s nemen
Een atleet weet bij de start van zijn of haar carrière niet of die de top gaat bereiken. Haalt die een gouden medaille of überhaupt de Olympische Spelen? Dit is het risico dat je neemt om de top te bereiken. Net zoals wanneer jij start met jouw onderneming. Jij krijgt geen garantie op succes. Wat je wel doet is keihard werken, zoals een topsporter, om jouw kans op succes te vergroten 

Inspelen op veranderende omstandigheden
Sporters moeten zich snel aanpassen aan veranderende omstandigheden. Denk aan een marathonloper die met plotselinge regen te maken krijgt, of aan zeilers waarbij de windrichting verandert. 

Als ondernemer verandert jouw markt ook constant. De economie zakt in, grondstoffen worden duurder of een concurrent brengt plotseling een nieuw product uit. Wat er ook gebeurt, jij speelt hier direct en flexibel op in. Natuurlijk bereid jij je hier op voor door de markt en de concurrentie constant in de gaten te houden.

Doorzettingsvermogen tonen
Atleten zijn niet bang om te falen. Zij weten dat dit erbij hoort op het pad naar die begeerde plek op het podium. Het gaat er om dat je weer opstaat, leert van je fouten en doorgaat. Nu haal je brons, straks goud. 

Veel ondernemers hebben pas succes met hun 2de of 3de onderneming of nog later. Toch geven zij niet op en gaan zij voor die 1ste plek.

Doelgericht zijn
Ondernemers en Olympische atleten hebben 1 doel voor ogen. Goud halen, letterlijk en figuurlijk. Hoe doet je dat? Door een strategie, een training, te ontwikkelen om jouw franchise te laten winnen. Maak jouw businessplan en hou je hieraan. Verlies jezelf niet in bijzaken. Die medaille is binnen handbereik. 

Jezelf blijven ontwikkelen
Sporters blijven energie in zichzelf steken. Nieuwe trainingen, beter materieel en meer uren in de sportschool om telkens weer hun prestaties te verbeteren. Als ondernemer kijk jij ook zo naar jouw bedrijf. Wat kan er nog beter? 

De klantenservice, een nieuw product of misschien een marketingcampagne? Wat het ook is, rust nooit op je lauweren. Voordat je het weet, rent de concurrent je voorbij. Dus blijf on top of your game.

Wat is jouw topsporterskwaliteit? Deel hem met ons!


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis