Crystal Marbles

Geld nodig? 5 tips voor snelle betaling van factuur

Als ondernemers willen wij graag dat onze facturen op tijd betaald worden, toch? Helaas is de realiteit dat dit nogal eens op zich laat wachten, als het al gebeurt. Daarom 5 tips om sneller dat geld op jouw bankrekening te zien staan.

Tip 1 – Ken je Klant
Voordat jij ja zegt op een opdracht, doe een vooronderzoek naar jouw klant. Jij wilt er zeker van zijn dat die later wel de rekening betaalt. Voer bijvoorbeeld een kredietwaardigheidscheck uit. Een goedkopere manier is om de klant te googelen en te screenen via social media. Praat ook met andere ondernemers over hun ervaringen met de klant 

Tip 2 – Spreek betalingstermijn af
Misschien houden jullie een verschillende betalingstermijn aan? Overleg die daarom met elkaar om misverstanden te voorkomen 

Tip 3 – Verstuur je facturen op tijd
Wij ondernemers zijn soms onze eigen ergste vijand. Verstuur jij ook wel eens een factuur te laat? Stop hiermee. Einde opdracht? Die dag de factuur eruit. Heb jij een doorlopende klus? Vraag dan aan jouw klant of je maandelijks mag factureren. 

Tip 4 – Stuur vriendelijke herinnering
Is de betalingstermijn verstreken en jij ziet nog geen geld op jouw rekening? Herinner de klant hier dan op vriendelijke wijze aan. Door te bellen of met een informele mail. Vaak is die het gewoon vergeten of ging er iets mis bij de administratie. 

Betaalt de klant de factuur vervolgens toch niet? Stuur dan een zakelijke mail met een betalingsherinnering. Helpt dit niet? Verzend een aanmaning. Je brengt hiervoor rente in rekening. Nog niks binnen? Dan wordt het helaas tijd voor een incassobureau.

Tip 5 – Schakel een factoringservice in
Factoring is een wijze van financiering. Hierbij verkoop jij als ondernemer jouw factuur op de factuurdatum aan een factoringservice. Die betaalt dan als eigenaar de vordering direct, vaak al binnen 24 uur, aan jou uit. Hou er wel rekening mee dat de factoringservice hiervoor een percentage rekent over het totaalbedrag van de factuur. Sneller maar niet gratis. 

Meer Tips?
Nog andere tips om je facturen snel(ler) betaald te krijgen? Deel ze met ons!


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis