BAILINE

5 Acties om alle trends in jouw vak te kennen

Gefeliciteerd! Jouw franchise is van start en jij bent hier natuurlijk druk mee bezig. Het risico is wel dat jouw wereld kleiner wordt, omdat jij alleen nog maar oog hebt voor jouw zaak. Maak daarom tijd vrij om buiten de muren van jouw franchise te kijken.

Heb jij personeel in dienst? Die redden zich vast wel eventjes zonder jouw aanwezigheid. Al is het in het begin maar een uurtje per dag. Nee? Dan doe je het na jouw werktijd. Wat ga je doen?

  1. Bezoek

Besteed tijd om collega-franchisenemers én concurrenten te bezoeken. Kijk waar zij zich mee bezighouden. Hebben zij bijvoorbeeld nieuwe items in de winkel of gerechten op het menu?

Hotels doen dit de hele tijd. Zij sturen mensen naar andere hotels om nieuwe ideeën op te doen. Imitatie is tenslotte de hoogste vorm van vleierij.

Ga ook eens naar een vakbeurs of een netwerkbijeenkomst. Zo houd je een vinger aan de pols van wat er speelt en breid je jouw netwerk uit.

  1. Informeer

Nieuws is natuurlijk belangrijk. Geïnformeerd zijn over de algemene stand van zaken komt je niet alleen ten goede in jouw persoonlijke ontwikkeling, maar ook bij een overleg met een klant. Wees wel selectief en zorg dat je genoeg tijd hebt om relevante vakliteratuur te lezen.

  1. Lees

Kijk vooruit en speel hier snel op in. Check daarom blogs, magazines en social media om de laatste trends in jouw markt te kennen. Deel hier een vast dagdeel voor in. Wij raden aan dit in de middag te doen, tegen het einde van de dag.

  1. Investeer

Door naar buiten te gaan kom je potentiële werknemers tegen. Zoek iemand die jou aanvult maar niet een kopie is. Heb jij moeite met structuur? Neem dan iemand aan die dit kan opvangen.

Jullie hoeven niet dezelfde persoonlijkheid te hebben, maar moeten wel dezelfde waarden delen als het om jouw bedrijf gaat. Nieuwe medewerkers brengen bovendien frisse ideeën met zich mee.

  1. Delegeer

Hoe meer goede mensen jij in dienst hebt, des te meer je kunt delegeren. Hiermee creëer jij tijd om de wereld in te gaan. Op zoek naar dat geweldige idee om jouw onderneming verder te doen groeien. Dit is investeren in de lange termijn toekomst van jouw franchise.


Reactie


Reacties

  • Peter Strauss

    Hallo iedereen, ik heb gehoord dat wasserettes een goede zaak kunnen zijn(geen arbeidskosten, kleine investering, goede en snelle ROI.) Ik heb wat onderzoek gedaan naar franchising en Speed Queen Investor lijkt mij overtuigend. Maar ik heb een probleem: ik weet niets van franchising en wasseretes; ik heb jullie advies en mening nodig: zijn wasserettes echt winstgevend? Hebben jullie ooit gehoord van Speed Queen of hebben jullie ooit met ze gewerkt? Hier is hun website: http://speedqueeninvestor.com/nl/

800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis