Registreren

5 Tips voor een geweldige eerste indruk

Wist je dat we onze indruk van iemand al binnen een paar seconden vormen? Deze is daarna moeilijk te veranderen. Daarom hebben wij 5 tips voor jou om altijd een geweldige 1ste indruk te maken op jouw klant. 

  1. Looks matter

Of je het nou leuk vindt of niet. Zie er dus altijd verzorgd uit. Selecteer je kleding ’s avonds. Strijk ze en controleer ze op vlekken. Het is altijd beter overdressed te zijn dan underdressed.

Houd rekening met het type klant. Klassiek of modern? Bij tattoos en piercings geldt dit des te meer. Die zijn steeds normaler, maar sommige klanten hebben er moeite mee.

Doe een laatste check. Geen lipstick op je tanden of vuil onder je nagels? Je haar is verzorgd? En je adem is fris? Je bent er klaar voor.

  1. Wees zeker van jezelf

Heb jouw doel van het gesprek helder voor ogen.

Met een goede voorbereiding voorkom je een onzekere indruk. Weet wat en hoe je het wilt zeggen. Dit geeft meer energie, zelfvertrouwen en zekerheid.

Natuurlijk zijn er soms zenuwen. Haal net vooraf aan het gesprek 10 keer diep adem. Dit geeft rust en focus.

Mocht je van nature stotteren? Geef het aan en houd een inhoudelijk sterk verhaal. Haal die opdracht binnen.

  1. Luister

Laat jouw klant aan het woord. Luister aandachtig. Volgens experts is dit de beste manier om vertrouwen te winnen. Bovendien hoor jij waar de klant een probleem heeft. Jouw dienst of product biedt de oplossing.

  1. Maak oogcontact en lach

Brits onderzoek toonde aan dat als jij iemand aankijkt als je met hem of haar praat, diegene je onderbewust eerlijker en intelligenter vindt. Staren moet je juist vermijden. Dit heeft een tegengesteld effect.

En wie houdt er nou niet van een vriendelijke en welgemeende lach?

  1. Maak een persoonlijke afspraak

Facetime, Skype, Google Hangouts. Prachtige manieren om contact te hebben. Maar voor een 1ste afspraak is persoonlijk beter.

Uit onderzoek van de Universiteit van British Columbia blijkt dat wij bij een 1ste kennismaking via video- of telefoongesprekken een andere mening vormen dan bij een live afspraak.

Als je de klant al beter kent, is Facetimen of Skypen overigens prima.

Je bent er klaar voor
Met deze tips weten wij zeker dat jij op jouw nieuwe klant een indrukwekkende 1ste indruk maakt!


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis