BAILINE

Crowdfinance; alternatief wordt mainstream!

Crowdfunding, of crowdfinance zoals we het bij Collin Crowdfund graag noemen, is een financieringsvorm die langzaam maar zeker het predicaat ‘alternatief’ ontstijgt.

Crowdfunding wordt mainstream.

Belangrijk om vast te stellen dat de gevestigde partijen op de financieringsmarkt steeds meer open staan voor samenwerking en daarbij het belang van de klant centraal stellen.  

Als we kijken naar het Verenigd Koninkrijk, dan zien we dat de ontwikkelingen snel gaan. In het eerste kwartaal van 2016 werd er ruim 700 miljoen pond gecrowdfund. De totale som van gecrowdfunde initiatieven heeft de 5 miljard pond inmiddels ruim overschreden. De algemene verwachting is dat de ontwikkeling in het VK ongeveer drie jaar op Nederland voor loopt.

Het leeuwendeel van dit bedrag vond zijn bestemming als financiering van een SME, ofwel een MKB bedrijf. Aan de andere kant van de Noordzee heeft deze financieringsvorm haar waarde inmiddels ruimschoots bewezen.

Als Collin Crowdfund zijn wij er trots op dat Rabobank, als één van Nederlands grootste banken een samenwerkingsverband is aangegaan met Collin Crowdfund en OnePlanetCrowd. Dit is bijzonder goed nieuws voor het bedrijfsleven in Nederland en natuurlijk ook voor franchiseorganisaties. Financiering wordt hierdoor weer een  stuk toegankelijker  en dat is goed nieuws voor ons allemaal!

Vergelijkbaar goed nieuws is de introductie van Knab Crowdfunding. Knab is eveneens overtuigd van het feit dat crowdfunding een belangrijk deel van een financieringsoplossing kan zijn en maakt dat waar door de lancering van haar eigen platform.


Het MKB is de motor  voor de Nederlandse economie. Hier worden banen gecreëerd, hier wordt groei gerealiseerd. Dat leidt uiteindelijk tot economische welvaart voor ons allemaal!

Dus mijn stelling: Crowdfunding wordt mainstream!

Ik nodig u van harte uit om dat met ons te gaan beleven.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis