Registreren

7 Ingrediënten om succesvol thuis te werken

Thuiswerken is een droom voor velen. Geen dagelijkse filestress meer of die wisselstoring waardoor je trein weer vast staat. Je pakt je kop stomende koffie, zet je laptop aan en gaat aan de slag in je joggingbroek. Vul je eigen tijd in. Als startende ondernemer bespaar je bovendien op dure kantoorruimte.

Dit alles zou moeten leiden tot een betere work-life balance. Maar de scheiding tussen werk en privé vervaagt makkelijk. Daarom 7 ingrediënten om thuiswerken tot een succes maken.

  1. Concentratie

Het is makkelijk jezelf thuis af te leiden. Je zit lekker in de tuin of kijkt die laatste aflevering van Game of Thrones. Om dit te voorkomen deel jij duidelijke werktijden voor jezelf in. Je vermijdt dan alle persoonlijke bezigheden. Zo voorkom je achterstanden en stress.

  1. Zelfdiscipline

Dit is onontbeerlijk. Er is niemand die vertelt dat je moet werken als jij aan het Instagrammen bent. Maar je klanten verwachten wel dat jij tijdig levert. Deadline is deadline. Dus zet je werkklok. Houd je hier aan. Ready, set… ondernemen.

  1. Organisatie

Een uitstekende organisatie maakt alles makkelijker. Zorg ervoor dat je alles in huis hebt en op voorraad. Organiseer je eigen realistische schema met voldoende persoonlijke tijd en werktijd.

  1. Werkruimte

Als schrijver of consultant werk je overal maar minimaliseert een eigen ruimte afleidingen. Maak jij je eigen product dan is die ruimte nodig om alles te organiseren en op te slaan. Het is ook fijn om letterlijk de deur achter je dicht te doen na je werk.

  1. Oplossingsgericht

Als thuiswerkende ondernemer heb je geen IT-afdeling die je ondersteunt als je computer een meltdown heeft. Natuurlijk is er een oplossing maar die je moet zelf uitzoeken.

  1. Introvert of extravert?

Als een introvert is het makkelijker thuiswerken dan als een extrovert. Misschien wel te makkelijk. Neem het initiatief en ga zelf op zoek naar menselijk contact. Werk eens in die hippe koffietent op de hoek. Of in een cowork ruimte. Goed voor je netwerk. Plus gezellig: 2 vliegen in 1 klap.

  1. Grenzen aangeven

Of je nou samenwoont, kinderen hebt of een kat. Geef je grenzen aan. Pas op voor constante onderbrekingen. Deze zijn funest voor je concentratie. Als je partner wil kletsen of je kinderen willen spelen, geef dan aan dat het werktijd is. Hang je schema duidelijk op. En al mogen ze je niet storen, ze genieten nog steeds van je aanwezigheid.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis