Registreren

5 Angsten van elke starter | Hoe overwin je ze?

Ondernemen is spannend. Maar laat je niet stoppen door angst. Pak haar aan. Veni, vidi, vici. Zo overwin jij dé 5 angsten van elke nieuwe ondernemer.

Angst 1: Hoe start ik?

Soms zien we door de bomen het bos niet meer. Het papierwerk, de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst schrikken ons af voordat we beginnen. Maar dit is niet het begin. Jouw start als ondernemer is als jij besluit dat dit is wat jij wilt. Dat jij jouw droom werkelijkheid maakt. Dat geniale idee uitvoert waar je al lang mee rondloopt. De rest valt daarna vanzelf op zijn plek.

Om je idee te structureren en als onderbouwing voor een lening is een bedrijfsplan wel handig.

Angst 2: Geen ervaring

Al mijn mogelijke concurrenten zitten al jaren in de business. Ja dat is zo, maar iedereen is ooit begonnen. Van Warren Buffet tot Mark Zuckerberg. Allemaal eens starters. Jij hebt een frisse blik en een drive als geen ander. Doe hier je voordeel mee. Klanten zien die honger naar succes ook.

Angst 3: Blut

Als je een eigen bedrijf begint, stoppen je vaste lasten niet. Deze angst overwin je door goed te rekenen. Wat heb jij nodig om jezelf en je bedrijf boven water te houden totdat het eerste geld binnenrolt? Wees hier zo realistisch mogelijk in. Liever een meevaller dan een tegenvaller.

Zoek naar geld. Je spaarrekening, je partner, familie of een lening via de bank of een franchisegever? Of geef niet gelijk je baan op. Start je bedrijf er gewoon naast.

Angst 4: Falen

Het is beter te falen dan het nooit te proberen. Iedereen faalt wel eens. Een succesvol persoon leert hiervan, staat weer op, stoft zich af en gaat 2 keer zo hard door.

Angst 5: Ik kan niet...

Het mooie van ondernemen is dat jij besluit wat jij wel of niet doet. Dit is jouw verantwoordelijkheid. Besteed iets uit als het niet je kracht is. Rekenen? Vind een boekhouder. Netwerken spannend? Wij verklappen je een geheim: 90 procent vindt dit. Neem in het begin een bekende mee. Voordat je het weet ken je iedereen.

Focus op je sterke kanten en vind een oplossing voor de rest. 

“The only thing we have to fear is...fear itself”, zei de Amerikaanse president F.D Roosevelt.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis