Registreren

Franchise - In 6 stappen aansluiten op succes.

Je zit vol met energie en je wilt er wat mee. Je bent al een tijdje aan het fantaseren om je eigen baas te zijn. Je vleugels uit te slaan. Misschien ben je ook wat huiverig, zoals velen, om de zekerheid van de vaste baan achter je te laten. Wellicht is franchise dan een goede optie voor je. Het biedt je de vrijheid om eigen baas te zijn en je sluit aan op een succesformule. 

Veel mensen denken bij franchise aan grote fastfoodketens. Maar er zijn vele soorten formules voor een franchise. Deze zijn onderverdeeld in 5 branches: Food - Non-Food, Wonen, Mode, Zorg en Dienstverlening. Het is de meest geslaagde ondernemersvorm die er bestaat. 

De volgende 6 stappen helpen jou om een succesvolle franchise ondernemer te worden.

1. Zoek je match
Benader het als een soort huwelijk. Je gaat een langdurig partnerschap aan en bent exclusief aan elkaar verbonden. Net zoals je niet zomaar in het huwelijksbootje stapt, doe je dat ook niet met een franchise. Zoek de juiste match. Zo wordt een veganist waarschijnlijk niet gelukkig bij een hamburgerrestaurant.

2. Passie voor het merk
Geen goed huwelijk zonder passie. Dit geldt ook voor de ondernemer en zijn zaak. Zorg er voor dat je passie voelt bij het merk, product en/of service. Dit is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor je resultaat onder de streep.

3. Regels
Je hebt je passie en match gevonden. Elke franchise heeft zijn formule en huisstijl. Dit betekent dat er enige regels en voorwaarden zijn. De ene franchise is de andere niet en bij de ene formule heb je meer vrijheid dan bij de andere. Denk van te voren goed na of jij hier aan kunt en wilt voldoen.

4. De Markt
Doe je onderzoek. Is er wel een markt voor deze formule? Is er een behoefte aan het product of de service die je wilt gaan aanbieden? Oftewel kun je er geld mee verdienen?

5. Money talks
De bekende uitspraak. Wat je ook beslist, zorg er voor dat je alles financieel goed op een rijtje hebt. Ontwikkel een sterk businessplan. Dit is niet alleen nodig voor een lening bij de bank maar juist voor jezelf om een geïnformeerde beslissing te kunnen nemen.

6. Werk hard
Je bent nu eigen baas. Jij bent verantwoordelijk voor het succes van je zaak. Dit betekent hard werken én ongelofelijk veel voldoening.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis