BAILINE

De ondernemer groeit in jou

Als je door het proces van het starten van een eigen bedrijf gaat en jezelf voorbereidt op de uitdagingen die je voor je liggen, dan is het belangrijk om bewust te zijn van de mentale reis die je gaat maken.

Op de route naar het ondernemerschap kom je als het goed is de nodige ups maar ook zeker de nodige downs tegen. Als je voorzichtig leert van je fouten en de negatieve uitkomst tot een minimum weet te beperken, dan is de kans groot dat je een succesvolle ondernemer wordt.

Het maken van de definitieve beslissing om je eigen bedrijf te starten en het leven te gaan leiden dat bij je past, gaat gepaard met hard werken en onzekere momenten. Maar wat zijn nou de meest moeilijke mentale uitdagingen die op je pad kunnen opdoemen als succesvolle ondernemer in de dop?

Het offer

Dit is mentaal het meest moeilijke punt van je reis, zeker als je je gewend was om je tijd vrij te kunnen indelen. In eerste instantie zal alles wat je doet (en bereikt) het gevoel van een immens offer geven.

Als je vrienden bijvoorbeeld lekker aan de borrel zijn op een vrijdagavond en jij bent nog druk bent met de uitwerking van je plan, het voorbereiden van een presentatie of misschien wel je begroting op orde te krijgen, dan kan de twijfel over je keuze wel eens toeslaan.

Echter, de realiteit is, je hebt maar een beperkte hoeveelheid tijd buiten de uren die je al inzet voor je dagelijkse werk. Dus als je succesvol wilt worden met je nieuwe bedrijf, is er geen andere keuze dan al je “vrije” tijd aan te spreken.

Vertrouwd raken

Nadat dat je vertrouwd bent geraakt met de ongemakken van het opstarten van een eigen onderneming, het leren van nieuwe vaardigheden, en het delen van je ideeën met de wereld, kom je vanzelf in een natuurlijk ritme.

Je zult je aanpassen aan een routine die helpt je productiviteit te maximaliseren, zodat je zo veel mogelijk tijd kunt investeren in het creëren van nieuwe kansen.

In deze fase begin je vertrouwd te raken met de diversiteit van ondernemen en ervaar je het succes regelmatiger als in het begin. Je hebt de twijfel in jezelf overwonnen en kan je nu volledig richten op de groei van de onderneming.

Het leven

Je onderneming draait om het maken van winst. Je kent je klanten en weet inmiddels hoe je ze het beste kunt bereiken. Je hebt zelfs het idee dat je het net even beter doet dan je concurrenten.

Als je je onderneming hebt gestart terwijl je je huidige werk hebt aangehouden, is dit waarschijnlijk de fase waar je net genoeg omzet draait om jezelf te kunnen betalen. Nu kun je al je passie kwijt en je eindelijk fulltime richten op je onderneming.

De vrijheid.

Na al je harde werk, heb je veel om trots op te zijn. Je bedrijf heeft een plek verworven in de markt. Nu kun je activiteiten veel sneller schalen en kun je de tijd, energie en je mentale helderheid richten op je lange termijn visie.

Echte ondernemers stoppen nooit zichzelf uit te dagen, verleggen altijd hun grenzen, en dealen met ongemakken. Het is hoe we groeien.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis