Registreren

De geheime formule om naast je baan je bedrijf te bouwen.

Veel mensen dromen er van om hun vaste baan op te zeggen en hun passie te volgen - een eigen bedrijf starten. De realiteit is dat je vaak niet direct voldoende verdient met je eigen zaak om je baan al op te zeggen. Succesvolle ondernemers combineren daarom in het begin hun bedrijf met een baan.

Dit vereist niet alleen ambitie. Je moet je motivatie en drive zien te behouden tijdens de lange, stressvolle dagen. Dit kan extra moeilijk zijn als jij je baan niet meer leuk vindt. Hoe houd je dan toch de moed erin en je doel voor ogen? Wat is het geheim? Start direct met de volgende acties.

1. Waarom wil jij je eigen bedrijf?
Dit is de állerbelangrijkste vraag die jij jezelf nu moet stellen. Iedereen heeft zijn persoonlijk drijfveren. Misschien wil je graag je eigen baas zijn, meer geld verdienen of ruimte geven aan je creativiteit. Wat het ook moge zijn, weten wat het is en waarom je dit doet, zorgt er voor dat je gedreven blijft om je droom te bereiken tijdens de moeilijke momenten.

2. Geef je zelf volledig aan je droom
Iets willen en het ook doen, zijn twee zeer verschillende dingen. Als jij besluit je droom na te streven, dan ga je er 100 procent voor. Helemaal tot het succesvolle einde. Er is geen tussenweg. Bij obstakels, vind je oplossingen. Wat je nooit maar dan ook nooit doet is opgeven. Beloof dit nu aan jezelf en je omgeving.

3. Creëer een fantastische visie
Creëer jouw visie over hoe je ideale zaak er uit ziet binnen een jaar. Schrijf deze op vol met details. Wat doe je? Wie zijn je klanten? Hoeveel verdien je? Hoe ziet het er uit? Ga zo maar door.

Elke ochtend als je opstaat en ‘s avonds voordat je gaat slapen, lees jij dit beeld van jouw bloeiende, dynamische onderneming hardop aan jezelf voor. Dit is een geweldige oefening. Zo druk je negatieve gedachten de kop in en houd jij je focus op je resultaat, je droom.

4. Zoek gelijkgestemden, vind een groep
Vind een groep mede-ondernemers met wie je kunt praten over je bedrijf, je dromen, je doelen, en brainstormen. Het is een fantastische manier om elkaar te adviseren en motiveren. Je haalt het beste uit elkaar en is bovendien een mooie stok achter de deur.

Er zijn groepen die elkaar online of in persoon ontmoeten. Vraag na in je omgeving. Check online, bij je franchisegever of ondernemersvereniging waar je deze groepen vindt. En zoals een goede ondernemer doet. Bestaat de groep nog niet dan start je hem toch gewoon zelf. 

5. Kennis is Kracht
Studeer en onderzoek alles dat van belang is of kan zijn voor je bedrijf. Het internet is een onuitputbare bron van waardevolle informatie. Naast blogs zoals deze, kun je ook een cursus volgen. MOOC’s bieden prachtige mogelijkheden en zijn super voor je netwerk. Maak gebruik van een coach als het kan.

Je doel is om dé expert te worden op jouw gebied. Hoe meer je weet, des te zelfverzekerder, gemotiveerder en succesvoller je zult zijn.

6. Blijf positief in je baan
Zoek naar de pluspunten in je baan. Het kan die gezellige collega zijn, het aantal vakantiedagen of de lekkere nespresso. Het gaat er om dat je optimistisch blijft en niet wegzakt in negativiteit.
Negativiteit is wat in je weg staat op je pad naar succes en het verwezenlijken van je droom. Hoe meer jij je concentreert op alle goede dingen in je leven des te meer succes heb je.

7. Dagelijkse Doelen
Het gaat niet om de bestemming maar om de reis. Dit geldt ook voor je eigen zaak. Zet elke dag kleine, meetbare en duidelijke stappen op weg naar je bedrijf. Er zullen dagen zijn waarop je ontmoedigd raakt. Als er geen vooruitgang lijkt te zijn of je saaie taken moet uitvoeren. Weet op zulke dagen dat al die stapjes, elke dag weer, bouwstenen zijn voor jouw bedrijf.

Wees trots op elke stap die je zet. Door elke dag stug door te gaan, zie je de vruchten van je werk. Dit resultaat drijft je voort en brengt je naar je bestemming. Zo houd jij je dagelijkse focus op je eigen onderneming terwijl je nog ergens anders werkt. De uren en dagen in je baan lijken sneller te gaan. Want jij weet dat met elke dag die voorbij gaat, je dichter bij je droom komt - je eigen onderneming.

Met een ondernemende groet,

 

Marc Buijsman


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis