Registreren

Vijf management tips voor een vliegende start

Als ondernemer ben je steeds bezig met jezelf te verbeteren. In de loop van de jaren komen er bij ons ook veel voorbij. Hieronder de top vijf om je een vliegende start te geven.

1. Blijf positief, geef nooit op
Het is een feit dat er wel eens wat fout gaat. Bij jezelf, in jouw bedrijf of in jouw omgeving. Laat je er niet door uit het veld slaan. De echte ondernemer probeert altijd het positieve te zien en het in zijn voordeel te gebruiken. Wen er aan dat er wel eens iets mislukt, probeer te leren van je fouten. Alleen op die manier groei je als persoon en als leider.

2. Ga je eigen weg
Je bent geen ondernemer geworden om gedwee achter andere leiders aan te lopen. Zet je eigen lijnen uit en blijf die volgen. Wees sterk. Je hebt niet voor niets deze richting gekozen. Waarom zouden anderen je volgen als je zelf geen richting kiest?

3. Laat jouw mensen groeien
Bij een groeiend bedrijf hoort personeel. Probeer een mentor en coach voor je medewerkers te zijn. Op die manier groeien ze mee met jouw bedrijf. Door als boeman elk klein foutje te bestraffen levert je ongemotiveerde personeelsleden op.

4. Hou het klein
Als startend bedrijf is een sterke focus op één dienst of product een goede groeistrategie. Bewijs jezelf eerst maar eens. Laat zien dat je ergens de beste in kan worden. Zo bouw je een basis waarop je door kunt bouwen. Vanuit die basis kun je gaan groeien.

5. Het gaat om de klant
Jouw bedrijf bestaat bij de gratie van de klanten die bij je kopen. Vergeet dat nooit. Bij elke stap die je neemt vraag je jezelf af hoe je jouw klant hiermee helpt. Kun je daar geen antwoord op geven? Dan kun je die stap misschien beter niet zetten.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis