Crystal Marbles

Loslaten. Hoe dan?

Meestal bedoelen ze dan dat ze een activiteit gaan doen waarbij ze geen tijd hebben om aan andere dingen te denken of hierdoor afgeleid zijn. En ja hoor, het hoofd zit natuurlijk al snel weer vol. Weemoedig kijken we dan terug op de quality time die nu echt weer voorbij is.

Met andere woorden: “er staat een olifant in de kamer en we doen net of we ‘m niet zien”

Let maar eens op: “Wij mensen denken vaker aan de dingen die we-niet-nodig hebben dan de dingen die we-wel-nodig hebben”. Wij mensen schijnen het ook geweldig te vinden om telkens te vertellen wat we niet hebben of kunnen. Zelf mag je dan vervolgens bedenken wat ze wel willen…

Het blijkt echt fijn te zijn om keer op keer aandacht te vestigen op datgene wat echt niet gaat lukken. Vervolgens hoor je dan zeggen dat “loslaten” de oplossing is. Maar ja, hoe doe je dat dan?

Doe eens een test.
Denk vanaf nu alleen maar aan de dingen die je nodig hebt. Denk dan niet meteen de hele tijd na over hoe je dat dan voor elkaar krijgt. Nee, alleen maar denken aan datgene wat je nodig hebt.

Vervolgens praat je ook alleen maar over de zaken die je nodig hebt, zonder in te vullen wat er dan moet gebeuren. Voel dan de realiteit van de dingen die je wilt. Moeilijk? Nee anders. Je kunt het wel. Je voelt namelijk elke dag de realiteit van de zaken die je niet nodig hebt. Andersom moet dan ook lukken, zou je denken.

Lukt het je om alleen aandacht te geven aan de zaken die je nodig hebt dan ben je de meest effectieve probleemoplosser geworden die je kan worden. Oh ja, stiekem heb je nu ook geleerd wat loslaten nu eigenlijk is!


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis