Registreren

Enthousiasme

Je kent ze wel die mensen die altijd enthousiast zijn. Het leven lijkt ze toe te lachen en van stress hebben ze nog nooit gehoord. Echt irritant.

Iets irritant vinden doe je vaak als er iets gebeurt wat je niet had verwacht of had kunnen voorzien. Je verwacht iets wat je niet krijgt en het gevolg is irritatie. Geïrriteerd of teleurgesteld zijn noemen we natuurlijk gewoon boos.

Wat levert boosheid je eigenlijk op? Sommige mensen vinden het heerlijk om boos te zijn. Ze vinden het zo fijn dat ze bijna niets anders meer zijn.

Stel dat je nooit meer boos zou zijn. Wat levert je dat dan op? Wat levert boos zijn je eigenlijk op?

Sommige mensen willen finishen en anderen zijn gewoon onderweg. Als je de top wil bereiken moet je plezier hebben in het klimmen, hoor je wel eens. Wat houdt dat eigenlijk in?

Als je alleen voor het resultaat gaat wordt je geleefd door je verwachtingen. Het gaat nooit zoals je voor ogen had dus zul je onderweg naar jouw finish vaak boos zijn.

Als je onderweg bent naar je doel en je geniet optimaal van de handelingen die je moet uitvoeren om het doel te halen ben je enthousiast. Je wordt enthousiast omdat je gewoonweg leuk vindt wat je doet. Je concentreert je volledig op datgene wat je doet. Je leven wordt dan tijdloos.

Tijdloos leven kan dat dan?

Stel je voor dat je op een heerlijke zomerse zondagmiddag gezellig met een aantal vrienden aan het borrelen bent. Het is zo gezellig en opeens vraagt iemand: “hoe laat is het eigenlijk?” Iedereen is de tijd vergeten en je hebt dus tijdloos geleefd…

De kunst is om je volledig te focussen op je werkzaamheden en afstand te doen van de resultaten die dat werk opbrengt. Afstand doen van de resultaten? Ben je helemaal gek?

Resultaten krijg je cadeau. Een resultaat is van zichzelf niet goed of slecht. Je verwachtingen zorgen ervoor dat je een beoordeling hebt van een resultaat. Brengen de door jou gecreëerde resultaten je niet naar je doel? Besluit dan direct om het anders te doen en zorg voor een staat van tijdloos leven tijdens de werkzaamheden.

Ik wil je wel waarschuwen dat het succes nu niet meer te stoppen is!!

Geen zin om te lezen? Luister hier de audioblog.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis