BAILINE

Jij gaat een bedrijf starten: drie signalen

Sommige mensen hebben zoveel drive en passie dat ze niet eens hoeven na te denken over het starten van een bedrijf. Die gaan gewoon. Voor de meeste mensen geldt echter dat ze niet over één nacht ijs gaan. Proberen in te schatten hoeveel kans je hebt en of het moment wel juist is. We willen je nog wat verder op weg helpen met deze drie situaties. Zijn ze voor jou herkenbaar? Dan is dit misschien voor jou wel het perfecte moment om voor jezelf te beginnen.

Je hebt schoon genoeg van je huidige werk
Plannen om voor jezelf te beginnen kun je lang koesteren. Voor sommigen blijft het een soort droom die altijd latent aanwezig blijft maar nooit werkelijkheid wordt. Om de stap naar zelfstandigheid daadwerkelijk te zetten is een zetje nodig. Wanneer je geen voldoening meer haalt uit je huidige werk kan dat een reden zijn om een andere baan te zoeken. Het kan ook net dat laatste zetje zijn om in het diepe te stappen.

Je wilt zelfstandig werken
Zelf denken en doen is zo’n typische karaktertrek van een ondernemer. Je wilt geen dingen doen omdat je baas dat zegt. En al helemaal niet als het nutteloze dingen zijn. Tenminste, dat vind jij. Misschien al eens gedacht om als consultant aan de slag te gaan? Dan kun je die opdrachten zelf verstrekken. Dat kun je ook vanuit een eigen praktijk doen. Daar word je waarschijnlijk gelukkiger van dan van een baan in loondienst.

Je bent niet bang om te falen
Sommige mensen blijven dromen. Concrete stappen zijn eng. De angst om te falen te groot. Helemaal in deze tijden van onzekerheid is het ook een grote stap. Bedenk echter dat er altijd redenen te vinden zijn om het niet te doen. Het is ook best eng om de zekerheid van een salarisstrookje te verlaten voor een sprong in het grote onbekende. Zodra je die angst overwint en de droom het wint ben je klaar om zelf te gaan ondernemen. Morgen of volgend jaar? Wanneer is niet belangrijk. Zolang je je maar realiseert dat je dit niet zomaar even doet. Ook niet erbij. Ga je voor de zelfstandigheid doe dat dan wel bewust. Het is best een grote en spannende stap. Onderzoek goed wat er op je af zal komen. Het wegvallen van financiële zekerheid bijvoorbeeld en hoe je daar mee om moet gaan. Klopt je overtuiging dan zul je zien dat je weer fluitend aan het werk gaat met meer energie dan ooit. Veel succes!


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis