BAILINE

Wil jij de concurrentie voor blijven? Go Virtual

Virtual en augmented reality (AR en VR) zijn hier to stay. Pokémon Go zorgde daar wel voor deze zomer. Er waren al eerdere pogingen om virtual reality te commercialiseren, maar de techniek was toen nog onvoldoende voor een goede klantervaring. Nu wel. Hoe gebruik jij als ondernemer die nieuwe realiteiten én blijf jij zo jouw concurrentie voor?

  1. Begrijp de trend

Om goed op een nieuwe trend in te spelen, moet je die leren kennen en begrijpen. Ben je zelf geen Pokémon-speler? Dan ken je vast een medewerker, vriend of familielid die dat wel is.

Ga in gesprek en observeer. Begrijp wat een spel of app populair maakt en waarom het zo toegankelijk is. Ontdek de elementen die de basis zijn voor het succes en pas die toe op jouw bedrijf en producten.

  1. Creëer virtuele middelen

Versterk jouw onderneming met VR- en AR-producten. Laat zien dat je bij de tijd bent en wees een early adopter. De mogelijkheden zijn oneindig. Maak add-ons voor een populair spel, rust je salesteam uit met AR-apps of laat reclame-uitingen in jouw winkel werken met gezichtsherkenning. Hier zijn leuke voorbeelden ter inspiratie.

  1. Ontwikkel het beste product

Jij weet als geen ander wat jouw bedrijf apart zet van de rest. Maak gebruik van jouw sterke punten en zet hier je AR- en VR-middelen op in.

  1. Vergeet nooit jouw klant

Ondanks al die nieuwe werelden blijven sommige dingen hetzelfde. Jouw klant is jouw begin- en eindpunt. Ren niet zomaar achter een trend aan, maar kijk hoe die jouw klant helpt en zijn/haar ervaring verbetert.

  1. Marketing in een virtueel tijdperk

Augmented en virtual reality veranderen ook de wereld van marketing en branding. Franchises zoals McDonald’s en Albert Heijn speelden bijvoorbeeld heel slim in op de Pokémon-trend.

Hoe jij dit aanpakt, hangt af van jouw type klant. Monitor en houd daarom altijd rekening met de opstelling van jouw klant tegenover die nieuwe mogelijkheden. Oudere klanten reageren nu eenmaal anders dan een jongere die opgroeit in een AR-wereld.

  1. Omarm de verandering

Augmented en virtual reality bereikten de massa deze zomer via Pokémon Go. Dit is nog maar het begin. Als ondernemer wacht je niet af wat er gebeurt met augmented en virtual reality, maar spring je hier nu op in. Jouw klanten en concurrenten zitten ook niet stil.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis