Crystal Marbles

7 snelle tips voor franchisers om meer geld online te verdienen

50.000 Bedrijven verdienen hun omzet grotendeels online. Dit blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek, Google en Dataprovider. Dit is zo’n 3 procent van alle bedrijven. Samen oogsten ze echter 8 procent van de omzet. Het internet levert dus geld op. Verbeter daarom de online aanwezigheid van jouw franchise snel met onze 7 tips.

  1. Zakelijke website

Ruim 65 Procent van de Nederlandse bedrijven heeft geen website. Dit is een grote gemiste omzetkans. Zet nu direct met jouw franchiseformule een professionele website op.

  1. Actieve website

Maar liefst 438.000 bedrijfswebsites geven alleen informatie. Onderzoek hoe jouw franchiseformule de website breder kan inzetten. Is er al een mogelijkheid voor klanten om producten online te bestellen? Als je alleen informatie geeft, update die dan regelmatig met kwalitatieve content, mooie headlines, tutorials en images die de aandacht trekken.

  1. Luister naar jouw klant

Als je geen tastbare winkel, restaurant of ruimte hebt waar jouw klanten binnenlopen, ga jij online het gesprek aan. Social media is hierbij uitstek geschikt voor. Jouw franchise heeft een uitgekiende social media strategie nodig om zo direct met zijn klanten te spreken en bovenal te luisteren.

  1. Keuzemoeheid

Help jouw klant bij het maken van een keuze. Bied bijvoorbeeld minder producten online aan. Dit klinkt misschien gek maar als je teveel aanbiedt, leidt dit tot keuzemoeheid of zelfs twijfels over de kwaliteit. Leg als franchiser eens de nadruk op een bestseller of beveel verwante producten aan op basis van eerdere selecties.

  1. Reviews

Geef jouw klant de mogelijkheid een recensie te plaatsen over jouw product en service. Is die minder positief, ga in gesprek en luister. Is die geweldig, dan wekt dit vertrouwen bij andere klanten.

  1. Wees helder

Jij boekte vast ook wel eens een vliegticket met een low-cost maatschappij, om bij het afrekenen vervelend verrast te worden met allerlei extra kosten. Verborgen kosten geven een bittere nasmaak. Wees daarom altijd helder over de totaalprijs.

  1. Leg de nadruk op jouw bezoeker

Op jouw website of social media draait het om jouw klant en niet om jou. Scan je website op woorden als ik/mij/mijn en vervang ze door jij/je/jouw/u//uw.

Je ziet het. Er zijn vele makkelijke manieren om jouw franchiseformule een extra boost online te geven en daarmee ook jouw omzet.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis