BAILINE

6 Handige Tips voor Groeiende Bedrijven

Vaak begon je in je eentje met een idee. Een wens. En nu heb je opeens allemaal mensen in dienst. Jouw bedrijf is aan het groeien. Nu is het de uitdaging om dit in goede banen te leiden. Hier zijn 6 tips om met jouw snelgroeiende bedrijf om te gaan: 

  1. Stel middellange-termijndoelen

Het is niet te ver weg maar ook niet te snel klaar. Als jouw bedrijf snel groeit, bestaat er het gevaar dat je juist die middellange-termijndoelen loslaat. Veel ondernemers veranderen hun doelen te snel en te veel. Zet daarom een middellange-termijndoel en houd je hier aan. Dit geeft je richting.

  1. Vergeet nooit jouw klant

Vergeet nooit te luisteren naar jouw klant. Die moet gelukkig zijn en blijven. Zij leveren de beste feedback en helpen jou actief via social media. Ontwikkel een professionele aanpak om 24/7 naar jouw klant te luisteren en snel op hun feedback en ideeën te reageren. Update jouw administratieve en logistieke systemen om het aantal groeiende bestellingen aan te kunnen. Laat jouw klant niet wachten want die betaalt tenslotte jouw rekeningen. 

  1. Zoek een mentor

Een succesvolle ondernemer of CEO. Iemand die jou adviseert en met wie je spart. Dit helpt jou enorm. 

  1. Zorg voor een geweldig team

Het liefst heb je mensen in dienst die slimmer zijn dan jij. Waarom? Het zijn niet alleen geweldige producten die jouw bedrijf een succes maken maar ook jouw team. Jij wilt zoveel mogelijk zaken aan hen delegeren, zodat jij je concentreert op de groei en strategie. 

Huur mensen in die een passie hebben voor jouw bedrijf. Check ook of jouw huidige mensen in staat zijn nieuwe rollen te vervullen binnen een groter bedrijf. Betrek hen actief bij het wervingsproces. 

  1. Goede voorwaarden

Om de beste mensen in te huren en aan boord te houden, onderscheid jij je met goede arbeidsvoorwaarden. Onderzoek wel wat financieel haalbaar is. Je hebt dingen die minder kosten en veel opleveren zoals flexibele werktijden en thuiswerken. En creëer natuurlijk een prettige sfeer. Zo hou jij je verloop en ziekteverzuim laag. 

  1. Weghalen terwijl je toevoegt

Investeer in wat nodig is, bijvoorbeeld een nieuw ziekteverzuimbeleid. Haal weg wat overbodig is, onder andere rapporten waar niemand iets mee doet. Loop goed door je processen heen en houd een grote schoonmaak. 

Pas deze tips toe en laat ons weten hoe jij jouw bedrijf verder laat groeien?


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis