Crystal Marbles

5 Simpele stappen om zelf jouw startup te financieren

Elke startende ondernemer heeft aan 1 ding nooit genoeg. Wat is dat? Geld. Niet iedereen krijgt of wil een zakelijke lening. Helaas stoppen daarom veel ondernemers al voordat ze beginnen. Maar dit hoeft niet. Er zijn 5 simpele stappen om voldoende kapitaal op jouw bankrekening te zetten en jouw ondernemersdroom waar te maken.

  1. Wat is jouw waarde?

Ga na wat jij nu al in huis hebt. Als starter begin je vaak in het vakgebied waar je eerder al succes in had. De waarde die je bezit is daarom meestal jouw ervaring, kennis en netwerk.

  1. Hoe maak je die waarde verkoopbaar?

Onderzoek hoe je die waarde omzet in een makkelijk verkoopbaar idee. Vind de ideale doelgroep om jouw waarde aan te verkopen. Zorg ervoor dat jouw idee en doelgroep zo uniek en specifiek mogelijk zijn.

Bijvoorbeeld mensen die binnenkort starten met een MBA. Een MBA kost vele duizenden euro’s, dus waarschijnlijk willen die nog wel een paar honderd euro extra betalen om zich goed voor te bereiden.

  1. Bereken hoeveel je moet verkopen

Kom op een bedrag uit dat aantrekkelijk is voor jouw doelgroep en voldoende winst genereert. Jij wilt genoeg onder de streep overhouden om je eigen startkapitaal op te bouwen. Druk je doelen uit in haalbare cijfers. Wat klinkt als een makkelijker manier?

Genereer 1 miljoen aan sales

Verkoop een product van €250 aan 4000 klanten?

  1. Stel een aantrekkelijk pakket of service samen

Vind een manier om geweldige waarde te bieden tegen een mooie prijs. Dit maakt de verkoop veel makkelijker.

Bied bijvoorbeeld een spoedcursus aan. Een weekend lang bereid jij deelnemers voor op hun MBA. Zo weten ze wat hen te wachten staat, bouw je hun zelfvertrouwen op en ook nog een voorsprong op andere studenten. Wie wil dit nu niet?

  1. Sell, sell, sell

Stel jij hebt 20.000 euro startkapitaal nodig. Als jij 4 keer een spoedcursus organiseert met telkens 20 deelnemers ter waarde van 250 euro per deelnemer, dan heb je binnen een maand die 20.000 euro bij elkaar.

Alles op basis van jouw kennis en je verkooptalent. Meer is er niet nodig. Zonder bankleningen. Dus in plaats van te denken dat je geen geld hebt, denk na over wat je wel hebt en hoe je dit in geld omzet.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis