BAILINE

3 Dingen die iedere kleine ondernemer nu moet doen

Onlangs deed de verzekeringsmaatschappij Hiscox UK een groot onderzoek onder 4000 kleine ondernemingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en in Europa. Hier kwamen 3 belangrijke aanbevelingen uit naar voren, waar jij als ondernemer direct mee aan de slag moet.

Social Media: Meer dan aanwezig zijn

Ruim 36 procent van kleine ondernemers heeft geen moeite met social media. Sinds 2015 neemt het gebruik hiervan voor jouw onderneming steeds sneller toe:

  • Customer Service: van 28% naar 39%
  • Marktonderzoek: van 11% naar 16%
  • Communicatie, PR en marketing: van 28% naar 35%
  • Klantenwerving: van 24% naar 30%

Zelfstandige ondernemers ontdekken social media dus in groten getale. Maar wat betekent dit voor jou? Social Media is niet meer een ‘nice to have’ maar een ‘must have’. Starters gebruiken social media voor verschillende doeleinden. Zij onderzoeken actief hoe ze het direct inzetten ten voordele van hun bedrijf. Als jij hier niet nu mee aan de slag gaat, dan blijf je achter.

Cybercriminaliteit: Van reactief naar proactief

Wist je dat maar liefst 1 op de 10 kleine bedrijven slachtoffer was van een cyberaanval dit jaar? Zit jij hier ook tussen of ben je hier niet zeker van? Dat kan, want nog eens 8 procent van de kleine ondernemers weet niet of ze ooit zijn aangevallen. Het is tijd om hierachter te komen.

Cybercriminaliteit heeft vele vormen. Van online afpersing tot inbraken in jouw systemen. Van de aangevallen ondernemers leed 26 procent een serieus verlies. Hiervan kon maar 1 op de 6 zijn schade verhalen bij de verzekering.

Veel ondernemers zijn niet voorbereid. Het sleutelwoord is training. Zorg dat jij en je personeel aanvallen snel herkennen. Investeer in gedegen veiligheidstools en leer die gebruiken. Twijfel niet om een expert in te huren.

Wees optimistisch

Want de ondernemersgeest is springlevend. Het is waar dat zo’n 22 procent van de ondernemers zegt dat toegang tot bankkrediet moeilijker is, maar velen pakken dit aan met de creativiteit van een ondernemer. Zo’n 10 procent denkt crowdfunding of peer-to-peer leningen in te zetten dit komende jaar. Bovendien rapporteert de meerderheid een stijgende omzet en ziet 63 procent zijn orderportefeuilles verbeteren. Investeringen zijn boven verwachting.

Er is een duidelijke vastberadenheid om te slagen. Misschien wel de belangrijkste aanbeveling is: kleine ondernemers zien hard werken en lange uren als de sleutels tot ondernemerssucces.


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis