BAILINE

Talent is geld

Ooit zei iemand: “mét geld, maak je geld”. Deze wijsheid werd al in de oudheid gedeeld en ter discussie gesteld. Verhalen te over waar het geld vloeit naar degenen die al geld hebben, waardoor de rijken rijker werden en de armen armer. Zou daar de uitspraak “geld maakt niet gelukkig” vandaan komen?

Van ruilen komt..
Op school word je geleerd dat geld slechts een ruilmiddel is. Niet meer dan dat. Ruilhandel werd uiteindelijk te ingewikkeld, waar door de introductie van geld de zaken een stuk eenvoudiger maakte. Inmiddels is geld hebben of verdienen voor velen een doel op zich geworden. Wat blijft er dan over van de onderliggende gedachte? Laatst las ik in een artikel van Esther Buijs; geld is energie en energie moet stromen. Anders gezegd, geld is niets, totdat je er iets mee doet. Dat vond ik een interessante gedachte. Geld kan wél gelukkig maken.

Wacht even…geld maakt gelukkig?
Als geld rolt, krijgt het waarde. Geld gaat rollen door actie te ondernemen. Die actie krijgt betekenis door de intentie waarmee die actie wordt ondernomen en waarde door beschikbare en latente talenten van jezelf en anderen te gebruiken en te ontdekken.

Talenten vertegenwoordigden in de oudheid een grote geldswaarde of een bepaald gewicht in goud, zilver of water. Voor de Romeinen was 1 talent, 100 Libra. De ruimte die met talenten wordt gecreëerd en kunt creëren en de intentie waarmee die wordt gevuld is de werkelijke waarde van geld. Hoeveel en in welke schaal leg jij jouw gewicht?


Reactie


800 formules

Matchen

Passende selectie

Persoonlijk

Direct contact

Gratis